Volvo V50: foutcode variabele inlaatcollector, maar er niets mis mee na con

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8

Het storingslampje gaat branden met als foutcode -fout: variabele inlaatcollector- , maar na uitmeten en nazien van alle componenten is er niets mis mee.
Na het wissen van de fout rijdt de wagen een 10 a 15 km normaal, daarna krijgt hij iets minder vermogen en gaat het storinglampje terug branden.
Deze behandeling is reeds 4 maal gedaan, maar deze fout keert steeds terug.
Bij de daeler hebben ze weing ervaring met deze 1,8 benzinnemotor, en vinden ze bijgevolg de ware fout of herstelling niet.
De wagen heeft 2 updates van de software gehad, en vorige week een komplete re-installatie van de software, maar de fout keert telkens terug!
Ik ben een beetje einde raad . mgv dirk

haesendonckx dirk

Geplaatst door haesendonckx dirk (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

heb je ook een P code?

haesendonckx dirk (0), 13 jaar geleden

Hoi, van een p code heb ik geen weet van ? Ik zal maandag aan de dealer vragen of hij deze aan mij kan bezorgen. alvast bedankt voor de reactie.mgv dirk

haesendonckx dirk (0), 13 jaar geleden

[quote=fordmonteurtje]heb je ook een P code?[/quote]
Hallo, deze voormiddag ben ik op aanraden van een kennis naar een kleine garage geweest die lpg specialist is , en bijgevolg de benzinnemotoren goed kent, wel dit heeft geholpen.
de foutcode op het uitleesapparaat is, of beter gezegd was P0400.
de man heeft enkele kilometers met de wagen gereden, met de uitleesapparatuur en kwam tot de bevinding dat er 2 fouten waren nl: geen meetbaar signaal op de nokkenassensor en een zwevende EGR klep. De garagehouder heeft deze bijde gereinigd en de fouten gewist. Na een proefrit is tot nu toe de fout niet meer terug gekomen. Op hoop van zege en houd U op de hoogte. mgv dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.