Volvo V50: V50 1.6D Cruise control probleem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6D

L.S.

Sinds een maand of 2 heb ik problemen met mijn cruise control. Wanneer ik de cruise control geactiveerd heb tijdens het rijden houdt hij een bepaalde tijd(verschillend qua lengte) de snelheid vast waarna deze zichzelf uitschakelt. "Cruise" staat dan nog wel in het display. Ten tijde van deze uitschakeling verdwijnt "On" van het display. Wanneer ik de cruise control weer probeer te activeren met de knoppen "+" of "-" houdt hij de snelheid een fractie van een seconde vast en werkt de cruise control niet meer. Hoe vaak ik het ook probeer. "Cruise" blijft wel in het display staan. Wanneer ik het de volgende dag probeer gaat weer even goed. De en keer langer dan de andere keer. Heeft iemand misschien een idee. Is het inleren van de cruise control misschien iets. Zo ja, kan iemand mij deze procedure uitleggen?


Alvast bedankt.


Mvrgr.


Jeff.

Jeffrey de Weerd

Geplaatst door Jeffrey de Weerd (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

rensk001 (0) PRO, 13 jaar geleden

x

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

Als er een fout(code) gezien word in een van de systemen die met rijden te maken hebben (motor, remmen, sturen, gierhoek, enz) dan is het eerste wat uitgeschakelt word de cruise control !!
Dus foutcodes uit laten lezen dan word misschien het andere probleem ook opgelost.

Jeffrey de Weerd (0), 13 jaar geleden

L.s.

Heb de auto laten uitlezen. Nokkenaspostiesensor kwam oa. als probleem naar voren. Ik heb deze sensor schoongemaakt en dmv. sleufgat dichter op nokkenas vastgezet. Probleem opgelost. Tevens is hiermee het warme-start probleem opgelost.


Groet.


Jeffrey de Weerd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.