Volvo 245: hoog brandstofverbruik lpg bij volvo245 uit 1977

Bouwjaar: 1977, Brandstof: LPG, Motorcode: 21a

wie heeft idee: pas gekochte volvo in goede staat met lpg installatie ; 4 versnellingen met overdrive ; carburateurversie , wordt zeer rustig in gereden. verbruikt op lange afstanden contstant 1 op 5.5 .(lpg) verwachting en verzekeringen van verkoper was 1 op 8 tot 1 op 9. wat kan oorzaak zijn ? motor loopt rustig trekt goed enz. graag een tip . alex

degroote

Geplaatst door degroote (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 245? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

5,5 is aan de ruime kant maar 1 op 8/9 kun je vergeten.............. Met 6,5 is het wel bekeken. Zo'n 2100 moet er nog wel flink aan sleuren en dat kost wat extra's........

degroote (0), 11 jaar geleden

vreemd dat ik andere voorbeelden had van gebruikers van oudere volvoos die 1op8 of 1op9 of meer haalden?is er geen andere oorzaak in afstelling of is injectie zuiniger . voorbeeld van 23 motor die op lange afstand 1 op11 liep? (had carburatie). of conditie motor?

rensk001 (0) PRO, 11 jaar geleden

LPG opnieuw laten afstellen bij een specialist?

degroote (0), 11 jaar geleden

vele meningen over haalbaarheid gasverbruik .na vervanging van luchtfilter al winst behaald; van 1 op 5.5 naar 1 op 6.5 !! volgens gasspecialist die er maandag mee aan de slag gaat moet er nog wel iets meer uit te halen zijn . ik laat het resultaat weten .

ronny530 (0), 11 jaar geleden

Een motor met carburateur is eigenlijk nooit de zuinigste. Hoe is het mengstuk van de LPG installatie geplaatst. de meest goedkoopste manier is op de luchtinlaat, de wat geavanceerdere installaties hebben een mengstuk rechtstreeks op het inlaatspruitstuk. Edoch een gas verbruik van 1 liter op 5,5 km op lange snelweg ritten is voor deze auto veel te hoog.

degroote (0), 11 jaar geleden

uiteindelijk wel opgelosrt door goede afstelling (co waardes veel te hoog) en te vroege ontsteking. nu loopt hij 1 op 8 op snelweg ritten ipv 1 op 5.5 . een succes dus . hiermee voor mij opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 245 of stel zelf een nieuwe vraag.