Volvo 245: LPG storing

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: B21A

Een jaar geleden heb ik een nieuwe LPG (OMVL verdamper) installatie in mijn volvo 245 uit dec. 1983 (B21 carburateur motor) laten bouwen. Deze werkte prima tot kort geleden de gastoevoer zomaar stopte tijdens het rijden. Opnieuw starten loste het probleem op. Een weekje later kwam dit enkele malen voor en sinds gisteren doet hij het helemaal niet meer op LPG.
Als de motot stil staat en het contact aan en ik schakel naar LPG hoor ik een klik, er stroomt gas, weer een klik, de gasstroom is gestopt.
Als ik van benzine naar gas schakel tijdens het rijden heb ik enkele seconden gas en daarna stopt hij ermee (en moet ik terug schakelen naar benzine).
Het lijkt een elektrisch probleem en ik heb de zekering en bedrading gecheckt. Hier lijkt niets verkeerd aan.
Graag advies hoe dit probleem op te lossen??

M.vr.groet, Ferry Visser

Ferry

Geplaatst door Ferry (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 245? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Lijkt er op dat het safetyrelais niet aangestuurd wordt door de ontsteking of dat het ralais zelf defect is, wat nog wel eens voorkomt.
Volg de draad vanaf de verdamper. Dan kom je bij het safetyrelais.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 245 of stel zelf een nieuwe vraag.