Volvo 244: Inhouden

Brandstof: Benzine, Motorcode: B19E

Hallo,

Mijn naam is Marcel Bilion en ik ben in het bezit van een volvo 244 GLE met een B19E motor (uit Italie) uit 1981. Wagen heeft net iets meer dan 100000 km gereden.

Het probleem: als de tank voor ongeveer de helft leeg is gaat de wagen inhouden bij het wegrijden vanaf stilstand (accelereren) maar ook wel eens bij een constante rijsnelheid. Aftanken verhelpt het probleem weer.
Mijn vermoeden is dat de benzinepomp in de tank of het filter in de tank vervangen moet worden.

Vraag: Is dit een bekend euvel? Kan ik een benzinepomp van een B21E of B23E motor toepassen? Is een tweedehands pomp een verstandige keuze? Ik zie in de 'haynes manual' dat er een speciaal gereedschap voor het verwijderen van de tanksensor nodig is, wat ik uiteraard (nog) niet heb. Heeft iemand een goed alternatief hiervoor. Zijn er zaken waar ik speciaal op moet letten bij het demonteren van de tanksensor?

Alle informatie en hints zijn welkom.

Groet, Marcel.

bilion

Geplaatst door bilion (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 244? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

toefke (0) PRO, 15 jaar geleden

De b19e is in nederland niet geleverd maar de b19a wel deze heeft een mechanische benzinepomp. Is de zuigbuis in de tank niet lek(doorgeroest)?

rensk001 (0) PRO, 15 jaar geleden

Er zit tussen de pomp in de tank en de uitvoer van de tankvlotter een stukje benzineslang.Als deze poreus wordt, zuigt de pomp geen brandstof meer aan. Vooral door de toevoeging van een beetje alcohol in de benzine is het mogelijk dat deze slang verteerd. Dus tankvlotter demonteren en slang controleren.

bilion (0), 15 jaar geleden

Heren, bedankt voor jullie reactie. Heb vandaag de tankvlotter gedemonteerd. Zelf maar het gewenste gereedschap gemaakt voor het losdraaien. Zuigbuis op zich is nog in goede staat maar zoals rensk001 al vermoedde was het stukje slang vergaan. Deze vervangen en nou nog de tank leeg rijden. Ik heb goede hoop. Heren nogmaals bedankt voor de goede raad. Zo leer ik de wagen in ieder geval kennen.

Groet, Marcel

raymond en cor (0), 15 jaar geleden

???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 244 of stel zelf een nieuwe vraag.