Volvo 244: 244 1981 B23A geen verlichting meer, alleen sein-, knipper en re

Bouwjaar: 1981, Brandstof: LPG, Motorcode: B23a

Hallo,

Sinds gistermiddag is de enige verlichting die brandt; interieurverlichting, remlicht, knipperlicht en het seinlicht (grootlicht) Dus geen achterlichten, koplampen, stadslichten en instr. verlichting. Ik vind geen kapotte zekering, trouwens niet eens een zekering voor de verlichting. In het instr. boekje staat ook geen zekering voor de koplampen en achterlichten.
In Haynes vind ik wel iets over "fuse links" zekering kabels, alleen deze vind ik niet terug in het schema, en een aparte zekeringkast voor de koplampen maar dit schijnt alleen voor Italiaanse Volvo's te zijn.
In het forum vind ik wel wat over een relais onder de voetsteun links, maar hier zit bij mij alleen het intervalrelais.
Wie kent dit probleem en belangrijker: de oplossing?
Jan

bazuin96

Geplaatst door bazuin96 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 244? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ik verdenk je lichtschakelaar zelf

bazuin96 (0), 14 jaar geleden

Probleem opgelost.

De rode draad was gecorrodeerd in de connector, maakte slechte aansluiting en daardoor was ook de zwarte connector verbrand. Draden afgeknipt, verlengd en weer aangesloten met connectoren waarvan je de isolatie met hitte moet krimpen.
bedankt voor de hulp.

Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 244 of stel zelf een nieuwe vraag.