Volvo 244: Volvo 244 DL 1975 remt bij max stuuruitslag

Bouwjaar: 1975, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.1

Dag medesleutelaars,

Ik heb sinds kort een Volvo 244 DL uit '75.
Bij gewoon rechtdoor en normale bochten in de weg lopen de remmen helemaal niet aan. Als ik op een heuveltje sta rolt de auto ook makkelijk vanzelf weg, en de auto rolt heel rustig uit. Allen als ik zeer scherp stuur, bijvoorbeeld bij het in of uitrijden van een parkeerhaven, heb ik het idee dat de voorremmen zwaar beginnen aantelopen. De auto heeft veel moeite om dan nog vooruit te komen, er moet gas bijgegeven worden. Volgens mij lopen de wielen niet aan. De orgigenele velgen zitten er onder.

Wat kan hier het probleem zijn, is het misschien een bekend volvo probleem en wat kan ik er aan doen?

Zelf ben ik een handige sleutelaar, echter heb ik nog niets versleutelt aan deze auto dus wilde ik eerst wat info inwinnen.


Mvg

Hylbert

Ekema

Geplaatst door Ekema (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 244? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Hylbert Die wagens hebben een voor zijn grootte een kleine draaicircel . Met het akkarman princype werd wel de hand gelicht. Bij grote stuuruitslag klop de stand van de voorwielen niet. Komt bij meerdere auto's voor. Zoek de werking van het systeem op en maak er studie van. Als de wagen rechtuit spoort is het goed. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 244 of stel zelf een nieuwe vraag.