Volvo V70: Irritant geluid tijdens het rijden (soort rammel rechtsvoor?)

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5 geartronic

Sinds een aantal jaren hoor ik een rammel tijdens het rijden. Het lijkt rechtsvoor te zitten maar weet dat niet zeker. Diverse keren naar de garage geweest en is de buis van de turbo vervangen omdat een bevestigingspunt was afgebroken. Dit heeft niet geholpen. Rammel (hol) was eerst alleen hoorbaar bij lage snelheden 20 a 30 km/uur maar nu ook bij overige snelheden. Sallaint detail is dat mijn vorige auto, een Volvo S80, exact hetzelfde had en ook hier konden diverse garages de oorzaak niet vinden al hoorden ook zij het geluid tijdens het rijden. Is het de ophanging? Ik heb in het motorcompartiment al op diverse plaatsen vilt geplaatst op plaatsen waarvan ik dacht dat er iets los zat echter zonder resultaat. Ook maakt het soort wegdek waarop ik rij een klein beetje uit aangaande geluidssterkte van de rammel. Zit het hem misschien in de ophanging? Gezien mijn ervaring met de S80 en nu met de V70 moet het probleem toch vaker voorkomen zou je denken.
Wie heeft een idee.
Alvast dank.
Vriendelijke groet,
Herald

hhjkoops

Geplaatst door hhjkoops (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hessels036 (0) PRO, 13 jaar geleden

Wanneer komt het probleem voor? Als je over hobbels en drempels rijd, onderstel geluid?
Of hoor je het altijd, motor geluid?

hhjkoops (0), 13 jaar geleden

Beste Hessel,
Het geluid hoor je als de motor loopt maar verergerd als je rijd. Naarmate de tijd verstrijkt (in maanden) wordt het geluid steeds sterker. Maar er is ook een relatie met de ondergrond waarover je rijd. Dat maakt het complex. Bij mijn vorige auto, de S80, heb ik het probleem niet kunnen vinden en ook de garages niet. Wel ben ik van mening, nu dit probleem ook bij mijn huidige V70 optreed, dat het bij meerdere gebruikers van Volvo moet voorkomen. Ik heb nu eenmaal ook de vervelende eigenschap dat ik werkelijk alles hoor.
Hopelijk heb je een idee. Ik denk zelf ook al aan de ophanging maar mijn kennis van auto's is enigzins beperkt. Verder is deze auto perfect.
Hartelijk dank voor je reactie en wacht antwoord af.
Met vriendelijke groet,
Herald

Hessels036 (0) PRO, 13 jaar geleden

Zou niet weten wat het precies is. Kan je mischien wel op weg helpen.
Intercooler lek. (geeft een zwaar brom geluid)
Lager van de spanrol of meelooprol stuk(brom/lager geluid)

Ben je ook al bij een dealer langs geweest met deze klacht? die maken het mischien wat vaker mee dan een universele garage.

hhjkoops (0), 10 jaar geleden

Beste,

Het probleem is nog steeds niet verholpen.
Mijn vraag is inmiddels al geruime tijd geleden gesteld maar een oplossing hen ik ook in samenspraak met de (Volvo) dealer niet kunnen bereiken.

Groet,
Herald

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.