Volvo V70: Kloppend motorgeluid!!

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5 185 pk

Ik heb een volvo v70 D5 van 2006. De auto heeft nu ongeveer 200000 km gelopen. Het probleem kwam ook heel ploseling. Ik had een rondje gereden en zette de auto uit en vervolgens 10 min later wou ik hem starten, van af dat moment maakt hij een kloppend geluid in de motor. Het vermogen is ook weg en er komt een vacuüm trekkend geluid uit het luchtfilter. Iemand zei tegen mij dat het waarschijnlijk de drijfstanglagers waren, maar die heb ik gecontrolleerd. De krukaslagers en de drijfstanglagers zijn nog goed. Volgens een automonteur waren de verstuivers ook nog goed, maar ik heb ze nog niet officieël laten testen. Ik zou graag van jullie willen horen wat het mischien zal zijn.

oldebolhaar

Geplaatst door oldebolhaar (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

fastbreakrijder (0) PRO, 14 jaar geleden

Is de distributie niet van tijd?

oldebolhaar (0), 14 jaar geleden

Ik zal eens kijken of het dat kan zijn.

Herman BMW (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je geen fout meldingen in je DIM (instrumentenpaneel)
Misschien stangetje van wervelklep eraf.
Als EGR opent dan hoor je ook een kloppend geluid misschien blijft de EGR klep wel open staan.
Allereerst uit laten lezen.

oldebolhaar (0), 14 jaar geleden

Ik heb de fout gevonden. Er is een stuk uit de cilinderkop gebroken en dat is onder de klepstoter gekomen. Dat heeft de klepstoter afgebroken en vervolgens de hele nokkenas vernielt. Dus om kort te zijn een paar duizend euro schade.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.