Volvo V70: Olie lampje floept aan na +/- 1 km rijden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 170PK

Hoi,
Na ruim 2000 prima kilometers met onze V70 loop ik tegen het volgende probleem aan.
V70 (tweede editie) 186.000km benzine automaat. 2.4 170PK (Geen turbo!)
Als de motor warm is (bij een koude motor nog niet kunnen testen) floept na een aantal minuten +/- 1Km het oliedruk lampje aan.
Dus auto aan de kant, olie peil gekontroleerd staat op 3/4 van de peilstok, auto weer gestart lampje uit en na +/- 1Km weer het zelfde, weer wachten en vervolgens het zelfde.
Ik zie geen of merk verder geen bijzonderheden!
Ik kan me voorstellen als de pomp kapot is dat er dan gelijk geen druk is.. lampje dus constant aan. maar dat is niet het geval!
Zou dit een defecte druksensor kunnen zijn? Wie herkent dit fenomeen!!
Ik heb nog niet gekeken wat de auto doet als ze lang stationair loopt... zou ik morgen moeten proberen, maar eerst de vraag hier maar eens droppen...

Ik heb nog een sensor liggen van een V70 clasic, weet iemand waar de sensor zit??? ik verwacht hem achter het blok ergens bij het olie filter.. daar kan ik denk ik vanaf de boven kant niet bij...

Help....
Frans...

frans_v70

Geplaatst door frans_v70 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (65) PRO, 14 jaar geleden

De dealer heeft voor een soort gelijk probleem een oplossing. Je moet dan aan het oliezeef dacht ik andere o ringen monteren. Als je zoeken gebruikt zul je het vinden het is al meerdere malen hier verteld.

frans_v70 (0), 14 jaar geleden

[quote=toezicht]De dealer heeft voor een soort gelijk probleem een oplossing. Je moet dan aan het oliezeef dacht ik andere o ringen monteren. Als je zoeken gebruikt zul je het vinden het is al meerdere malen hier verteld.[/quote]
Ik ga vanavond even de zoekfunctie gebruiken... bedankt voor je antwoord.
Up-date
Vandaag even aan het checken gegaan.
Eerst olie gepeild deze staat op ruim 3/4 peilstok dat lijkt me wel okay.

Olie druk sensor gevonden, deze zit aan de voorkant… een beetje lastig bij komen maar was niets aan te zien.. heb het stekkertje er even vanaf gehad en vervolgens weer er op gedrukt.

Auto gestart en rustig laten warm lopen.. na dat ze warm was het toerental rustig naar 3500 toeren gebracht… lijkt allemaal wel okay maar na een paar keer de 3500 toeren bereikt te hebben floepte het lampje weer aan. Dus gas er af en bij 1000 rpm was het lampje weer uit… motor temp is normaal.

Een paar keer naar 3500 rpm en bij het los laten van het gas ging het lampje aan.

Het lijkt er op of het lampje steeds iets vroeger aangaat. Goed contact uit +/-1 minuut gewacht en weer gestart nu duurde het weer een behoorlijk tijdje maar na een aantal minuten ging weer het lampje aan.

Ik ben verder maar gestopt met het experimenteren, dit heeft verder geen zin. Ik krijg de indruk dat het lampje aangaat bij het loslaten van het gas.. Alhoewel ik gisteravond niet die indruk had.

Bij stationair toerental 900 rpm blijft het lampje uit! Maar het zou kunnen dat deze naar maten de tijd verstrijkt dan ook niet meer uitgaat… zo lang wilde ik niet wachten.

Gezien bovenstaande twijfel ik aan mijn diagnose oliedruk sensor defect, dit lijkt me toch een serieuzer probleem worden.



Groeten,



Frans…

Highway (65) PRO, 14 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

In het 2 bericht geplaats door volvo-specialist.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.