Volvo V40: Lage turbodruk

Bouwjaar: 2001

Hallo allemaal,

Ik heb het volgende probleem met een volvo v40 t4 model 2001: Ik heb een te lage turbodruk namelijk 0.3 bar,volgens de dealer moet dit zijn tussen de 0.9 en 1.0 bar.Ik ben bij 2 dealers geweest en zij kunnen het niet probleem niet vinden. Hij is 2 maal uitgelezen en er komt niets uit.Ik heb zelf het turbodruk regelventiel aan het luchtfilterhuis al vervangen,maar veanderd niets.De magneetklep aan de radiateur werkt ook.
MAAR, als ik de slang van de wastegate demonteer heb ik wel de volle turbodruk van soms meer dan 1.2 bar.Wie het weet mag het vertellen anders word het een moeilijk verhaal.
Alvast bedankt.
Mvg,

W.verhoef

Foefer

Geplaatst door Foefer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Misschien het kastje aan de andere kant van de slang kapot??

Uitkijken dat je de koppakking er niet uit drukt door die te hoge turbo druk...

Willem

Foefer (0), 19 jaar geleden

Hoi Willem,

Bedankt voor je reactie, maar het probleem is sinds deze week opgelost.Ik ben naar mijdrecht geweest naar de bangarage (is ook een grote volvo dealer).Deze waren denk ik tussen 1 en anderhalf uur bezig en constateerde dat de slangen op de turbo gekruist zaten.Ofwel de rood en de geel gemarkeerde.Op het turbo regelventiel zat alles oke alleen daar beneden niet.Ik denk dat het gekomen is doordat er een andere motor is ingekomen.De vorige eigenaar had hem al binnen 2,5 jaar naar de haaien.Oorzaak zeiden ze,met hoge snelheid rijden met te weinig olie.Maar om een lang verhaal kort te maken rijdt hij weer als een zonnetje.

Mvg,

W verhoef.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.