Volvo V40 2000: lang doorstarten bij warme motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 4204t2, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 136

betreffende Volvo v40 bj 2000 t2. Auto start prima bij koude motor en ook bij een start nadat de motor warm is.Tenminste als er bij warme motor niet te lang na het afzetten weer gestart wordt. Nadat de warme motor een tijd heeft stilgestaan ,ongeveer een half uur na afzetten,dan moet er een hele tijd doorgestart worden wil hij aanslaan. De temperatuurzender heb ik reeds vernieuwd,zonder resultaat. Maw het lang doorstarten is nodig bij warme motor na een stilstand van ongeveer een half tot een uur,als hij dan aanslaat is er soms een benzinegeur te ruiken. Na die tijd start hij weer prima,Alvast bedankt voor het meedenken..Injector reiniger toevoegen heb ik reeds geprobeerd.

jobg

Geplaatst door jobg PRO , lid sinds 13 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 1 jaar geleden

Al eens een 4-gas tester er aan gehangen tijdens zo'n lauwe start?
Zo ja, wat waren de waardes? (Co, Co2, HC, O2 en lambda getal)

jaguar2836 PRO, 9 maanden geleden

Je brandstofdrukregelaar is lek.zit op je brandstofgalerij aan de rechter kant.zilverkleurig potje met vacuumslang eraan.

    Jaguar2836, hoe is het afgelopen met de katalysator van de Saxo Vts 5 jaar geleden? - oldford PRO, 9 maanden geleden

jaguar2836 PRO, 9 maanden geleden

Hoi oldford,
Mijn klant was de auto zat en heeft hem verkocht.er kwam nog meer reparatie aan het licht en de man had er geen geld voor.hij rijd nu een ford ka.
Nog bedankt voor je advies.dat je dat nog onthouden hebt. ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.