Volvo V40: Scheur in cilinderwand

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 190

Deze vakantie met pech in Frankrijk. Onze Volvo achtergelaten in Frankrijk. En deze is later in NL gerepareerd. Na lang onderzoeken bleek er een scheurtje in de cilinderwand te zetten. En ik moest een heel nieuw blok kopen. Onze diesel heeft nog geen 140.000 km gereden. Is normaal gebruikt. En in onderhoud bij de Volvo dealer. Maar nog moet ik in totaal 50 procent van de schade betalen. Ik ben het daar niet mee eens. Kan iemand mij misschien vertellen waar ik zwart op wit kan lezen dat een motorblok minimaal 200000 ton kan rijden met normaal onderhoud ? Want ik ga Volvo voor genoemde klacht aanklagen. Want ik mag er toch vanuit gaan dat mijn blok niet scheurt na 140000 km ?

Met vriendelijke groet
B. van de Wateringen

Bertusvandew

Geplaatst door Bertusvandew (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 4 jaar geleden

Dag Bertus, dit wordt lastig want de vraag is natuurlijk hoe dit kan gebeuren? Als je een rechtsbijstand hebt kun je naar de (rijdende?) rechter met zo'n verhaal.

Deze site (Problemcar.nl) is echter niet opgezet om geschillen te behandelen zoals jij die nu hebt. Daarvoor moet je naar Radar of Kassa.
Interessanter is hoe die scheur in het blok is ontstaan.

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Voor een auto van vijf jaar vind ik de door de dealer toegepaste coulance geen verkeerd gebaar.Wat Siem al schrijft ,hoe is de scheur ontstaan.Heb je er een zware caravan achter je auto of een paardentrailer. Daarbij hoe word er gereden.Ik had laatst hier op PC iemand,die vond het vreemd dat zijn auto warm liep.Hij reed met een caravan in zijn zes de bergen op.Naar mijn mening zou je het gebaar van de dealer moeten accepteren.Het wordt anders een lange strijd,die je naar mijn mening niet gaat winnen.Het spreekt voor zich ,dat niemand je kan garanderen dat een blok minstens twee ton mee moet gaan,Je kan een blok wel binnen 500km stuk rijden.
Ferry

Hans4040 (295) PRO, 4 jaar geleden

Zoals Siem al zei:

Deze site (Problemcar.nl) is echter niet opgezet om geschillen te behandelen zoals jij die nu hebt. Daarvoor moet je naar Radar of Kassa.
Tip: neem eens contact op met BOVAG

Succes en wat ons betreft, einde topic.

Enrique2102 (0), 4 jaar geleden

Het is een gekend probleem en geen terugroepactie ervoor ! Gelukkig heb je nog 140000km kunnen rijen dan denk ik dat 50% ook geen slechte deal is . Ik slechts de helft kunnen rijen .

Enrique2102 (0), 4 jaar geleden

[quote=ferdinand]Voor een auto van vijf jaar vind ik de door de dealer toegepaste coulance geen verkeerd gebaar.Wat Siem al schrijft ,hoe is de scheur ontstaan.Heb je er een zware caravan achter je auto of een paardentrailer. Daarbij hoe word er gereden.Ik had laatst hier op PC iemand,die vond het vreemd dat zijn auto warm liep.Hij reed met een caravan in zijn zes de bergen op.Naar mijn mening zou je het gebaar van de dealer moeten accepteren.Het wordt anders een lange strijd,die je naar mijn mening niet gaat winnen.Het spreekt voor zich ,dat niemand je kan garanderen dat een blok minstens twee ton mee moet gaan,Je kan een blok wel binnen 500km stuk rijden.
Ferry[/quote]

Het heeft niks te maken met hoe je rijd, caravan of weet ik wat . Gewoon een productiefout !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.