352 bezoekers online

Volvo 440 1990: maakt vreemd geluid..

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Lpg, Motorinhoud (cc): 1700

dag mensen,

ik ben zelf geen monteur, maar wil middels deze weg toch een snelle oplossing/suggestie voor mijn probleem wat zich sinds gisteren met mijn volvo 440 voordoet.

ik ben gisteren met mijn auto vanuit Eindhoven naar Antwerpen gereden (op benzine). Ik wilde dit vrij vlot doen en heb tot na Turnhout gem. 140-150 km/u gereden.. soms iets harder, maar bijna nooit onder de 140.. toen ik dus na Turnhout bij een benzinepomp stopte om te tanken, begon de motor bij het wegrijden een agregraat-achtig bijgeluid te maken. ik ben er verder rustig mee doorgereden (rond 120) en sindsdien behoudt hij dat bijgeluid altijd en hij trekt ook bizar slecht op..de auto trilt nu ook abnormaal hard.. is mijn motor nu opgeblazen? ook na 40 minuten vrij hard gereden te hebben? de kleppen zijn sinds de aanschaf in oktober niet meer afgesteld, en heb er sindsdien zo'n 4500 km mee gereden. teller staat nu op 143.000. heeft dat ermee te maken?

Ik hoop dat iemand me een goede tip kan geven, voordat ik naar de Volvo garage ga en wellicht ontzettend duur uit ben..alvast bedankt voor jullie hulp..groetjes,Richard

warmjazz

Geplaatst door warmjazz , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

0

f.vangerven, 16 jaar geleden

Beste Richard,

Ik heb met verbazing je email gelezen, waarom denk je dat je bij Volvo de Beemd erg duur uit bent? Deze mensen stellen eerst een goede diagnose voordat er gerepareerd wordt, dus vooraf een prijsopgave!! En daarbij komt, wat er gerepareerd wordt goed gedaan dus geen duurkoop. Voor wat je klacht betreft kan ik je niet verder helpen omdat de omschrijving van het geluid nogal vaag is en ik niet weet welke motor jou auto heeft.

Groeten van een voormalig de Beemd werknemer.

0

Siem Bijman, 16 jaar geleden

Helemaal mee eens, er wordt altijd door de klant gedacht dat je als je de garage belt al 100 euro kwijt bent.Een advies is bijna altijd kosteloos te krijgen, maar als er gerepareerd moet worden, moet er voor betaald worden.Logisch lijkt mij.

En... ook graag plaatsen bij de "particulier".

0

warmjazz, 16 jaar geleden

sorry mensen,
deze Volvo is mijn eerste auto, en heb nog weinig ervaring met garages e.d. Natuurlijk hoor je altijd van kennissen dat je bij een monteur/dealer van het merk zelf duur(der) uit bent.
beetje vooroordeel misschien.
wat betreft het geluid: beter omschreven is het alsof "demping" van de motor af is, een VW kever geluid..
motorblok is een K6, kan dat kloppen??

groetjes,

Richard

volgende berichten volgen in "particulieren"

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.