Volvo V70: Melding SRS-Service

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Klant komt met een melding op zijn dasboard van "Srs-service spoed" kunnen helaas niet zelf uitlezen in de airag computer en moeten daarvoor even naar de dealer. Maar wellicht weten er hier mensen waar deze melding op slaat?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

SRS service SPOED... staat voor een airbag storing.. spoed, dat wil zeggen bezoek zsm een werkplaats om het probleem te verhelpen omdat bij een evt aanrijding de veiligheid van de inzittenden niet gewaarborgt is.

paul,

Siem Bijman (140) PRO, 17 jaar geleden

Dat begrijp ik gelukkig ook nog wel Paul. Vraag is dus eigenlijk meer van wat is er normaal gesproken met deze foutmelding de oorzaak bij deze Volvo's.

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

Meestal hebben de klanten dan de stekker onder de stoel losgemaakt om van het gordellampje en piepje af te komen. Hellas gaat dat niet want krijg je een storing ook als de stekker er weer aangestoken is blijft de melding in het display. Als dat het geval is en de klant wil de gordel niet om doen en toch van dat hinderlijk piepje af kun je amerikaanse software er in laten zetten. Dan verhuist het piepje naar de sleutel als je de sleutel er in laat zitten.

Melding SRS op het display kan ook als er iets losgekoppelt is geweest in het net werk met de auto op contact.
Bijvoorbeeld de Volvo radio is er uit gehaald voor een carkit in bouw en om spanning te meten is de auto even op contact gezet.

Wij hebben ook een paar gevallen gehad met gerdelhouder permanente storing
Dit zat niet in de gordel houder maar in het contactslot.

Siem Bijman (140) PRO, 17 jaar geleden

Dankje Volvoxc90. We gaan volgende week hier mee aan de slag.

Siem Bijman (140) PRO, 17 jaar geleden

Bedrading in de stoel was losgescheurd. Deze is hersteld en klant zou hem zelf even laten resetten, maar heeft nog steeds niet gedaan. Maar het feit dat die kabel - onder de bekleding door midden lag - geeft ons hoop dat dat wel het probleem is geweest

Helaas kwam hij vorige week melden dat zijn stoel plotseling erg heet werd en na een plofje niet meer verwarmd wordt. Zal waarschijnlijk ook met de reparatie te maken hebben, aangezien voor het herstellen van de kabel van de gordelspanner de bekleding een gedeelte los is geweest. Moeten we eerdaags ook nog naar kijken, maar de klant heeft het erg druk zoals je kon begrijpen.

Siem Bijman (140) PRO, 17 jaar geleden

Stoelverwarming doet het inmiddels weer. Was een doorgebrand verwarmingselement. Nu alles weer netjes gemonteerd en ook de bedrading van de stoel-airbag beter kunnen repareren. Nu weer uit laten lezen en de dealer kreeg de storing er niet uit. Dwz hij kon hem wissen, maar kwanm direkt weer terug.

kan dus het contactslot zijn, maar ik wil eerst graag zekerheid alvorens die te gaan vervangen.

Misschien is het iemand bekent wat de waarde van de spanning is die op de draden zitten? We hebben nl. gemeten dat er op de gordelhouder een spanning staat van 0,9 Volt op de ene draad en 0,4 Volt op de andere draad, gemeten vanaf de stekker op de module onder de voorstoel.

Maar het meten van de spanning op de beide draden van de stoelairbag, waar ook de breuk in zat geeft op beide draden 0,1 Volt te zien en zonder verdere informatie is het wat moeilijk conclusies trekken.

Anders morgen de bijrijdersstoel maar eens doormeten om te kunnen vergelijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.