Volvo 440: Motor hapert na lange rit tijdens gebruik knipperlicht.

Bouwjaar: 1994, Brandstof: LPG, Motorcode: b18u

Dag beste mensen,

Nu de meeste problemen met mijn 440 op gas zijn verholpen rest alleen dit nog. Na ca. 150 km. snelweg op lpg wil ik inhalen. Op het moment dat ik het knipperlicht aandoe hapert de motor. t'Is net af de ontsteking er even mee stopt. Dit is al vaker gebeurd. Weet iemand hoe dit kan? Op benzine lijkt dit probleem zich niet voor te doen. Kan de clignoteur de boosdoener zijn? De alarmlichten doen het namelijk ook niet altijd goed.

Bougiekabels, rotor en verdeler zijn nieuw. De dynamo is 50.000 km. terug volledig gereviseerd. Uitwisselen gascomputer en bobine veranderde dit probleem niet.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen! Verdere vragen zal ik graag beantwoorden!

Groet, Marten

Verbruggen

Geplaatst door Verbruggen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mjbouta (0), 17 jaar geleden

Goedenavond Marten,

ik heb exact hetzelfde probleem. Bij mij slaat in eerste instantie de motor af als ik een knipperlicht gebruik, een tijdje later slaat de motor sowieso af op lpg. Dit alleen bij snelheden boven de 120 km/u, daaronder probleemloos lange afstanden te rijden.

Er werd mij een tijdje geleden verteld dat dit lag aan een interne vloeistoflekkage in de lpg-verdamper. Deze heb ik vervangen, maar het probleem blijft hetzelfde. Bij mij lag het daar dus niet aan, misschien is dat bij jou wel het geval. Moet (dus) in de electronica zitten, alleen geen idee waar.

Als jij ondertussen meer weet of een oplossing hebt gevonden, dan hoor ik dat graag van je.

Groeten,

Meindert Bouta

gerrit&bagger (0), 17 jaar geleden

laten we dit nu eens reël bekijken ...... de knipperlicht trek stroom en de gastoevoer staakt......
dan zou ik dit eens bekijken waar zit de gasinstalatie betreffende stroom op aangesloten denk aan de kleppen die toevoer moeten regelen cq afsluiten en/of massa cq benzine/gas schakelaar .
het zit hem in het stroomkring en zekers niet in de gebruikte apparaten dat lijkt me stug je gaat toch ook niet de ruitenwissers vervangen als je het licht aan doet en je ruitenwisser gaan draaien.........
hoop dat dit een ander licht op de zaak brengt
loop de bovengenoeme punten even na .....tip vaak de schakelaar in het dashbord

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.