Volvo 440 1993: motor is tijdens het rijden afgeslagen

Bouwjaar: 1993, Motorinhoud (cc): 2000

De motor is tijdens het rijden afgeslagen. Hij de startmotor draait wel rond maar hij doet niets meer. Ik denk zelf dat het de ontstekingsunit op de bobine is. want ik krijg geen vonk meer.
kan iemand mij helpen?

panky8334

Geplaatst door panky8334 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 440? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

Je kunt verschillende problemen hebben. ik zal er een aantal opsommen: je bobine kan stuk zijn, dit is een voudig te controleren.Je neemt een spanningzoeker, en je meet of je spanning heb op 15 aansluiting van de bobine.Als de bobine primair goed is moet je op de andere aansluiting ook spanning hebben.die kun je ook controleren met een spanniongzoeker. Als je dit hebt gedaan en het klopt zet je de spanningzoeker over de bobine.Dus het klemmetje zet je op het ene draadje van de bobine en de punt op het andere draadje.Als het contact nu aan is gaat het lampje niet branden.Laat nu iemand anders starten.Als het goed is gaat het lampje knipperen.Knippert het lampje maar heb je geen vonk ,is je bobine stuk.(LET OP contrleer de vonk aan de bobine zelf en niet op de bougie)Knipper het lampje niet, kun je naar bdp sensor kijken .Deze moet tijdens starten een wisselspanning opwekken van opgeveer 0.5 v.heb je dat ook niet kan de stekker vervuild zijn of de sensor is stuk.
Heb je wel vonk op de bobine maar niet op de bougies dan kan het zijn dat de vonk weglekken naar massa door de bobine-,of bougiekabels.

Ik hoop dat hier iets aan hebt.

mail me even bij vragen

groeten michael

testkees (0), 19 jaar geleden

Heb ik als eens gehad! Distributie riem gebroken! startmotor draaide geen vonk!

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

Kijk even via de olievuldop of de nokkenas draait .JA ?danid is je distrubutie goed.

Michael

Michel Iglesias (0), 19 jaar geleden

Pin me niet op mijn antwoord vast, maar (als ik het mij goed herinner) heb ik eens gehoord dat dit kan betekenen dat de koolborstels in de bobine versleten zijn. Bij sommige kan je gewoon de koolborstels vervangen...zou mooi zijn ,want dat scheelt je dan hopi duku ;)

In iedergeval kan het geen kwaad om dit te controleren.

groeten,

Michel

Audifreak763 (0) PRO, 19 jaar geleden

Mocht je in de bobine koolborstels aantreffen, meld dit dan even. Het zou namelijk uniek zijn, nog nooit eerder vertoond.

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

nee nog nooit van gehoord?
is dat niet dat nieuwe type?????
michel als je hier schema's van heb mail ze me even
ben benieuwd..
kunnen jan en ik weer iets leren

groeten
michael

Michel Iglesias (0), 19 jaar geleden

Jan, ik heb het ook maar gehoord. Zelf heb ik nog niet in m´n bobine zitten loeren.

panky8334 (0), 19 jaar geleden

Ieder bedankt voor suggesties. Ik heb het probleem inmiddels opgelost. Het bleek de ontstekingsunit te zijn die onder de bobine is geplaatst. Bij de autosloop heb ik een andere gevonden. De auto loopt weer als een zonnetje.
Sorry voor het late antwoord.
Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 440 of stel zelf een nieuwe vraag.