Volvo 940: Motor slaat af op gas

Brandstof: LPG, Motorcode: 2.3 IC Turbo

De volvo 940 2.3 IC turbo die ik rij heeft een beetje een vreemd gedrag. Er is mij nu meer duidelijk geworden omdat het al een langere tijd is. Tijdens het rijden begint de motor ineens te bokken of houd in. Eerst dacht ik dat het te maken had met de kruis control omdat het dan weg was. Mijn vrouw doet verpleging in de wijk en zei mij dat de motor soms op de rotonde of op de weg zomaar uit ging. Ik wuifde het weg en zei dat de motor gewoon warm moest worden. Nu is het mij ook overkomen tijdens het rijden op de tweede baan, je voelt dan toch wel enige spanning. Snel overschakelen op benzine en het probleem is weg. Ook vandaag horte en stote de motor weer bij het op gas rijden en ging uit. Direct starten is dan gewoon mogelijk. Wat is dit en wie weet er raad. Eerder heb ik al een benzine/gas relais vervangen deze relais zorgt er voor dat bij een ongeval de benzine/gas toevoer direct afgesloten wordt. Als dit relais uitschakeld is het pas mogelijk na een aantal minuten weer te starten. Misschien heeft het wel verband met elkaar. Dit relais is twee jaar geleden vernieuwd.

met vriendelijke groet, afwachtend op een geweldige raadgeving.

HenK

14he06nk56

Geplaatst door 14he06nk56 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou voorlopig niet meer op gas rijden en een afspraak maken bij de gas-specialist.
Het klinkt als of de motor te weinig brandstof krijgt en daarmee doorrijden levert verbrande kleppen en een gesmolten katalysator op.

14he06nk56 (0), 14 jaar geleden

Er lijkt een oplossing gevonden te zijn voor het bokken. Gas installateur in Maassluis heeft alle zeilen bij gezet om het probleem op te lossen. Heeft de computer nagezien en uitgelezen die was geheel in orde. Hij heeft alle contacten en aansluitingen nagelopen, gereinigd en gekeken of er goed contact is met de connectoren. Tot nu toe heeft de Volvo goed gelopen en dat is toch zeker een dag of 20. In ieder geval bedankt voor de aanwijzing van Oldford misschien kan iemand anders mijn oplossing ook wel gebruiken.

met vriendelijke groet,

HenK

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.