Volvo 940: volvo 940

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 ic

Meestal doet alles het. echter regelmatig draait de startmotor enthousiast rondjes maar de motor slaat niet aan. 3 Weken gaat alles goed, zonder waarschuwing gaat het weer mis. starten starten starten niks. Even duwen in zijn 2 en lopen. Nieuwe accu,en BDP sensor vervangen helpt 1 a 2 weken, weer dezelfde storing. Wordt er gek van. wie o wie weet een oplossing. Auto loopt (als hij het doet zowel op benzine als gas als een zonnetje 322.000 km)
groet Ton

TONRUITER

Geplaatst door TONRUITER (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 14 jaar geleden

Brandstofpomprelais in zekeringkast defect !!!

TONRUITER (0), 14 jaar geleden

beste Volvo-specialist, vandaag een nieuwe brandstofpomprelais gekocht en geplaatst. Tot nu toe doet de auto het zonder problemen. Ik hou je op de hoogte over 2 weken. Vast bedankt en vriendelijke groet Ton Ruiter

TONRUITER (0), 14 jaar geleden

Helaas helaas, vandaag gestart en weggereden bij het spoor na ongeveer 1km moest ik stoppen daar sloeg de auto af. Daarna niet meer aan de praat te krijgen. Startmotor en alles doet het. De motor slaat niet aan. Het rare is dat hij na een paar meter duwen wel gewoon doet.
groet Ton Ruiter

Harald4118 (0), 14 jaar geleden

Je zal toch op de momenten dat hij het niet wil doen een aantal zaken moeten testen :
- krijgt hij dan ontsteking ? Als er ontsteking is kan je ook proberen wat startpilot in de inlaat te spuiten (na de luchtfilter) bij het starten. Als hij dan kort even loopt, is het een brandstofprobleem.
- zo ja, staat er spanning op de benzinepomp ?
- zo ja, is er benzinedruk ?
- zo ja, worden de injektoren aangestuurd ?

Het lijkt op een slecht kontakt ergens, of een bijna onderbroken draad.

TONRUITER (0), 14 jaar geleden

Hallo Harald.
Startpilot gespoten, dan loopt de auto niet kort maar blijft lopen. Het bizarre is dat als hij met de sleutel niet start de auto wel start met een duw van een meter of 5. auto doet het overigens nu 2 dagen prima.

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

blijft ie niet op gas staan waardoor ie moeilijk aanslaat

harley corvette (0), 14 jaar geleden

luchtmassa meter testen garagecomputer. vacuum schakelaar benzi gas slecht ingesteld kun je regelen hoedje af en regelschoef draaien veertje weg doen en hij start op gas.kontakt niet opzetten zonder te starten als hij op gas staat zonder veertje gaat gasklep open opgepast,als je ommiddelijk start is er geen probleem. filter benzi pomp onder je stoel kan je zien als je op de brug rijd onder rastertje eerst druk meten in motorkompartiment 3 bar ok .pas op met gas mijn 940 heeft '450000 klm op gas grj erwin bdp indicator die hem je vervangen;

TONRUITER (0), 14 jaar geleden

Hallo ff een berichtje allemaal bedankt voor het meedenken. De auto staat nu bij een garagebedrijf. Na onderzoek is er wat mis met de aansturing van het inspuitsysteem. groet Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.