Volvo S40: motorstoringlampje (foutcode 120)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

hallo,

we hebben hier een volvo s40 staan met het volgende probleem:
in april dit jaar is er in deze auto een lpg-installatie ingebouwd, niet door een erkend bedrijf. in mei zijn daarbij al de eerste problemen ontstaan in het abs-systeem, ze hadden de zekering hiervan in een leeg voetje gestoken en had hierdoor dus een probleem. dit heeft verder niets te maken met het nog steeds bestaande probleem.
in augustus is de distributieriem vervangen en had toen nog geen problemen in motormanagement. vervolgens heeft de klant een kleine 2500 km gereden, totdat de motor bij de koude start niet aansloeg. we hebben toen de computer uitgelezen en als gevolg daarvan de krukaspositiesensor vervangen. nu weer 3 maanden later en het probleem zit er nog steeds (min of meer) in. de motor loopt nu wel gewoon op de normale manier, alleen het probleem is nu dat het lampje af en toe ALLEEN na het starten blijft branden. zodra de auto rijd en het lampje brandde niet na het starten gaat het ook niet meer aan. na het uitlezen van de foutcodes kwam weer dezelfde foutcode naar voren: 120, krukaspositiesensor onderbreking/kortsluiting. de motor loopt dus verder prima, en slaat tijdens het rijden ook niet af.

heeft iemand enig idee wat hiervan het probleem is,
ik hoor het graag,

groet, tim jungschlager, autocenter van maanen.

Timj1986

Geplaatst door Timj1986 (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (145) PRO, 13 jaar geleden

Misschien dat de andere volvo mannen je correct kunnen antwoorden maar er is een modificatie op de krukassensor gekomen.
Dit was een of ander plaatje dat je om de sensor moest maken als je een renault bak hebt.
Is de bak van volvo is er dacht ik ook een modificatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.