222 bezoekers online

Volvo S40 1997: stotteren van de auto

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Lpg, Motorcode: 1.8

Sinds deze week heb ik af en toe last van een stotterende auto. Het eerste stuk rijden gaat goed na enige tijd begint hij te stotteren, hij komt dan nog wel vooruit maar de power lijkt weg, als je bijv. voor het stoplicht optrekt is ie erg traag...wie weet raad?

robbertgeschiere

Geplaatst door robbertgeschiere , lid sinds 10 jaar geleden

15 Reacties

0

Highway, 9 jaar geleden

vermoedelijk een bobine defect.

0

robbertgeschiere, 9 jaar geleden

snelle reactie zeg, hij heeft het zowel op gas alsook op benzine trouwens.
bobine? waar zit deze en hoe kan ik laten checken of dat het is?wat zijn kosten van een bobine?

0

maarten4874, 9 jaar geleden

spuit even wat water over de bougiekabels,reageerd de motor hierop? dan deze vervangen. (zorg wel dat het daarna weer droog is,anders vriest alles aan elkaar met dit weer)

0

Highway, 9 jaar geleden

zitten 2 bobines op de motor als de motor slecht loopt trek dan de stekker los als de motor net zo slecht blijft lopen heb je het gevonden.
Advies dan: vervang beide bobines met de kabels door origineel.

0

robbertgeschiere, 9 jaar geleden

maarten; ik heb water over bougiekabels gespoten motor blijft rustig verder lopen en veranderd niets qua geluid...dat is het niet dus ze zijn ook vrij nieuw ca 1 jr. en origineel dus leek me al sterk maar goed om te checken..heb t weer droog gemaakt

highway moderator: nu de 2 bobines proberen waar zitten die op de motor? ik zal digitaal wel uitzoeken hoe het eruit ziet zelf ben ik niet zo handig nmlk

0

Highway, 9 jaar geleden

de bougie kabels komen uit de bobine en je hebt ze dus al gezien. Ze zitten op de motor naast elkaar laat de motor lopen en als hij slkecht begint te lopen de stekker los halen. Dit kan soms lang duren.

0

robbertgeschiere, 9 jaar geleden

als ik een tijd ermee doorrij ca 30 min. dan begint ie ook te ruiken daarna houd hij constant in

0

oldford, 9 jaar geleden

Dat ruiken/stinken zou wel eens je katalysator kunnen zijn die roodgloeiend staat.
Met een defecte bobine moet je niet doorrijden, anders gaat de katalysator ook kapot.

0

Highway, 9 jaar geleden

Precies daarom mooi staionair laten lopen en kijk dan of je de kapotte bobine kunt vinden.

0

robbertgeschiere, 9 jaar geleden

Olie gecheckt bleek op nihil te zitten ik heb bijgevuld een stuk gereden en nu is het euvel opgelost.......normaal check ik heel regelmatig nu was ik het ca 2 maanden vergeten...bedankt voor de hulp

0

Highway, 9 jaar geleden

Ik denk het niet. Dit is typishe verschijnsel van een defecte bobine. kan dagen weg zijn en plots weer terug maar we wachten af de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

0

robbertgeschiere, 9 jaar geleden

jij hebt helemaal gelijk het euvel kwam weer terug na een tijd rijden....gisteren de kabels eruit gehaald en bij 2 kabels die naar 1 bonbine lijden zorgen ervoor dat ie uitvalt, het lijkt of de bougies niet goed zijn wellicht dat dit het euvel is de (beun)monteur gaat de bougies vervangen vandaag, mocht dit niet werken dan nieuwe bonbine of 2e hands.

wat kost een bonbine eigenlijk of is 2e hands ook goed?

0

Highway, 9 jaar geleden

ik zou voor zekerheid gaan en nieuwe kopen. Bij gebruikte kun je geluk hebben, maar misschien ook pech en heb je binnenkort weer het zelfde.

0

rensk001, 9 jaar geleden

Kost ongeveer 40 euro bij de dealer.

0

robbertgeschiere, 9 jaar geleden

medwedenkers hartelijk dank voor de tips. Met speciale ode aan highway modertaor. Mn beunmonteur die zelf ook s 40 uit zelfde jr rijd heeft bonbine a 25 euro en nwe bougies erin gezet die waren puntig.....probleem opgelost. Tevens ging ie niet meer in achteruit en heeft hij nwe rubbertjjes a 8 euro eronder gezet maar ging niet beter bij nader onderzoek(woont in zwolle maar heeft geen brug en dus lastig zoeken) vond hij de stanfg die was verbogen nwe ertussen gezet en probleem opgelost. Tip: volvo en saabonderdelen bij elferink enter te halen of laten verzenden. Bedankt allen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.