Volvo 740: niet aanslaan 744 B230F

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: B230F

Goededag,

Wij hebben hier een volvo binnen van een klant met een vreemd probleem.
auto is uitgevallen onder het rijden. klant gehopen door de anwb, deze heeft de auto weten te starten door startpilot in te spuiten.
hierna ook kunnen rijden met de auto en dit zelf ook nog gedaan. auto hikte heel ligtjes bij oppakken. 2e dag gewoon kunnen starten maar na een klein stukje rijden was het probleem weer terug. bougikabels vervangen aangezien deze nog orgineel waren en uitgedrocht en scheurtjes vertoonde. auto starte weer maar liep niet netjes, bij gasgeven backfire. kabels nogmaal gecontroleerd deze zitten goed aangesloten. na plus min. 10 valt de auto stil en start hierna helemaal niet meer. er staat wel brandstofdruk op de rail en er is een goed vonk aanwezig. ook is het onstekingsmodule links tegen het binnenscherm al uitgewisseld en alle stekkers schoongemaakt incl., computer jetronic.

wie heeft er nog een idee wat dit mogelijk kan zijn. wij hebben zelf het vermoeden dat de injectoren niet worden aangestuurd. ben alleen niet in bezit van een elektrischschema dus ik weet ook niet welke sensoren nodig zijn om de injectoren aan te sturen.

met vriendelijke groet

cpmccampbell

Geplaatst door cpmccampbell (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 740? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

hoe de injectoren aangestuurd worden kan ik je zo ook niet vertellen. Maar enkele basis dingen kun je wel meten zonder schema. Hebben de injectoren wel voeding? Worden ze geschakeld (led)?
Brand je MMS lampje (indien aanwezig)? Hoofd/brandstofrelais oke?

rensk001 (0) PRO, 11 jaar geleden

Op de linkerveeerpoot onder de motorkap zitten een aantal relais. 1 ervan noemen ze radioontstoringsrelais. Als deze defect is worde de injectoren niet aangestuurd.Waarschijnlijk onderdeelnummer 1323592.

Herman BMW (0) PRO, 11 jaar geleden

Helemaal met Rensk eens. Het kan ook nog goed je brandstofpomp relais zijn (groot wit relais achter je asbak gemonteerd) er staat een datum code op.
Heb zelf ook eens meegemaakt een 740 die ook steeds afsloeg en dat toen aan de hall gever lag (zat niet goed vast in ontstekingshuis)

zx9r (0), 11 jaar geleden

BDP sensor?

Tech-center (0) PRO, 11 jaar geleden

De motor computer wil het ook nog wel eens opgeven . rechts voor bij passagier .

volvoc80 (0), 11 jaar geleden

je moet wissellen met ander volvo onderdelen relai rv bij koelvloeistof resevior of regeleenhied rv passagier

bertus9074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Klinkt toch als een bdp sensor als hij wel start op startpilote (of aanslepen)
Indien de auto een toerenteller heeft kijk dan even of de naald omhoog komt bij starten.
Anders even weerstandswaarde en wisselspanning sensor meten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 740 of stel zelf een nieuwe vraag.