Volvo V40: onregelmatig stationair lopen koude motor diesel

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 td 115pk

Hallo,
Mijn diesel is de laatste tijd stationair steeds onregelmatiger/lager gaan lopen, met de airco aan zelfs tegen het afslaan aan. hij loopt verder goed, op toeren geen probleem, warm ook laag stationair, maar wel regelmatig. Geen vermogensverlies op toeren. Hij klinkt alsof hij op drie poten loopt, als je stopt voor het stoplicht loopt hij nog 3 sec ong. op 800 tpm, daarna zakt hij plots weer naar 600 tpm. ook het verbruik is niet omhoog gegaan. Ik denk zelf aan iets als een kapotte sensor of valse lucht. Iemand ervaring of goede ideeën? bij voorbaat dank.

Doctor Rico

Geplaatst door Doctor Rico (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Herman BMW (0) PRO, 15 jaar geleden

toch mijn advies om de auto uit te lezen
je kunt sowieso je egr klep controleren zit op het inlaatspruitstuk geschroefd en deze gingen in het begin
altijd los zitten. net als wat je zegt miss valse lucht maar als je de motor afzet zit erop je gasklephuis een vacuumdoosje geschroefd en deze kunnen ook de schroefjes los gaan of zelfs blijven klemmen kijk daar eerst naar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.