Volvo S80: parkeersensor inbouwen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 liter

hoi,

hoop dat jullie mij kan helpen. Ik heb na een jaar in een Nissan sunny van van bouwjaar 1989 gereden, heb ik toch besloten om een Volvo S80 2.4 automaat van bouwjaar 2000 bij de dealer in zoetermeer gehaald . Aan gezien de extra lengte van de auto en niet al te overzichtelijke achter kant heb ik een parkeersensor gekocht. Maar ik weet niet hoe ik dat kan inbouwen zonder dat ik de mooie bumper zal beschadigen. De probleem is hoe haal ik de voor en achter bumper los? (de tekening van S80 niet gevonden op internet) de parkeersensor zijn ieder +- 6 cm lang, is er genoeg ruimte tussen de bumper en de metaal frame? ik hoop niet dat ik door metaal frame moet boren. Heeft iemand daar ervaring mee? stuur de tekening aub naar mij met hoe ik dat kan doen en hoe het achter de bumper eigenlijk uitzien? MIJN DANK IS GROOT!!!

m.v.g.
Ming

1ste Volvo S80

Geplaatst door 1ste Volvo S80 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 17 jaar geleden

De vraag is heb je orginele parkeersensoren? Want dan zit er een inbouwbeschrijving bij. Je moet in ieder geval de bumper demonteren. Door de popnagels in de wielkuip los te boren. Je ziet een schroefje zitten dat moet je er een stukjeer uit draaien en dan terug tikken. Nu kun je de zijkanten lostrekken. In de kofferbak aan de achtekant moet je het schuim weghalen daar zie je 4 gaten met daar achter moeren. Moeren er afdraaien en dan kun je de gehele bumper demonteren. Voor he maken van de gaten moet je ook in de binnenbalk en piepschuim gaten zagen maar niet in de stalen balk.

1ste Volvo S80 (0), 17 jaar geleden

mmmmm,

zal zo snel mogelijk proberen, bedankt volvoxc 90

dupl-u-12492-5dd148072017b+dutchbiker (0), 16 jaar geleden

Als je dit probleem nog hebt, stuur een mailtje ik heb een pdf je

greets toon

1ste Volvo S80 (0), 16 jaar geleden

Hoi Dutchbiker,

het is nog niet gelukt, als jij een pdf hebt, heel graag naar monditelgouda@hotmail.com versturen. BEDANKT!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.