Volvo S80: resetten electronica

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Hallo,

Mijn zoon is automonteur en vertelde me dat ze bij een volkswagen passat de electronica / computer resetten door de +pool los te schroeven en die een tijd op de -pool leggen. Omdat ik momenteel wat vreemde meldingen krijg en vreemde storingen (waaronder het links en rechts verschillend inklappen van de spiegels, dus of links wel en rechts niet of andersom) vroeg ik me af of dit bij mijn auto ook kan werken. Ik durf het niet klakkeloos te doen omdat ik bang ben dat het alarmsysteem misschien een back-up accu heeft die je dan wellicht kortsluit. Met alle mogelijke gevolgen van dien.
Iemand ervaring hiermee??

Thankz,

Ron

Boothill

Geplaatst door Boothill (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

Als de spiegels niet tegelijk inklappen, dus de ene in- en de andere uitgeklapt: deurpaneel aan één kant verwijderen, stekker van spiegel lostrekken, de andere spiegel in of uit laten klappen, stekker vaststeken en het probleem is opgelost !!

Boothill (0), 17 jaar geleden

Briljant, zo simpel en toch zo slim. Hier had ik dus gewoon zelf op kunnen komen (ben echter bang dat dit model auto tegen die tijd alleen nog als oldtimer zal rondrijden).
Dank Volvo-specialist. Ik ga er aan werken.

Weet overigens iemand of er boeken te koop zijn van de S80, een soort Haynes of Olislager?

Greetings earthlings,

Ron

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Boothill]Weet overigens iemand of er boeken te koop zijn van de S80, een soort Haynes of Olislager?[/quote]
is verkrijgbaar te bestellen o,a bij brezan.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.