Volvo V70: Probleem met Vialle LPi computer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: B5252

Hallo,

ik heb een probleem met (hoogstwaarschijnlijk) de computer van Vialle.

Zodra de auto overschakelt op LPG doen er nog maar 2 van de 5 cilinders mee, en loopt hij dus niet meer op LPG, althans, de motor loopt nog wel maar rijden is onmogelijk.

Op benzine loopt hij nog perfect.

Ik heb vorige week al de injectoren op het inlaatspruitstuk laten vernieuwen, daar zaten er 2 van los, nu loopt de auto nog mooier op benzine, maar het probleem op LPG is nog precies het zelfde.

Inmiddels zijn alle kabels en alle relais nagemeten, nergens een breuk of iets dergelijks kunnen ontdekken, ook de LPE / gascomputer is opengemaakt en daar is niets kapots aan te zien. De 3 capacitors die er zitten zijn doorgemeten en funtioneren nog goed.

Bestaat er de mogelijkheid om de computer te repareren? Vialle zegt natuurlijk nee en volgens hen is de enige optie een nieuwe computer te kopen, à €550 euro (belachelijk als je ziet dat ze nieuw voor andere gasinstallaties te krijgen zijn voor nog geen 250 euro!!) maar het zou toch moeten kunnen??

Ik heb een LPE6.6 met type nummer 202351.0 en ik heb heel Google afgezocht, maar heb nergens iets kunnen vinden over dit rotding... Ook heb ik geprobeerd om een 2e hands computer te vinden, maar nergens hetzelfde nummer kunnen vinden. En dit schijnt toch vrij essentiëel te zijn..

De auto-in-kwestie is een Volvo V70, 2.5 10v uit 1998.

Ik hoop dat er via problemcar iemand is die of zelf de persoon is, of die iemand kent die hier handig mee is. Elke ervaring is meer dan welkom!!

Groeten!
Jac.

Jackioo

Geplaatst door Jackioo (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Jackioo (0), 11 jaar geleden

Echt helemaal niemand die een idee heeft?? :(

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik heb wel een idee, waarschijnlijk ben je het daar niet mee eens.
Alles lijkt er op dat de storing zich in de computer bevind. Dan zit er niets anders op dan het onderdeel te vervangen.

Iedere tank benzine die je nu verstookt maakt dit probleem alleen maar duurder......

Gr. paul

Jackioo (0), 11 jaar geleden

[quote=P. Kelder]Ik heb wel een idee, waarschijnlijk ben je het daar niet mee eens.
Alles lijkt er op dat de storing zich in de computer bevind. Dan zit er niets anders op dan het onderdeel te vervangen.

Iedere tank benzine die je nu verstookt maakt dit probleem alleen maar duurder......

Gr. paul[/quote]
Hallo Paul,

daar ben ik 't zeker mee eens.

Vandaag heeft 'ie bij een inbouwstation gestaan, ik was nog aan het samenvatten... Het is inderdaad de computer. Helaas had dit bedrijf geen specialisatie in Vialle (ontbreken van software en dergelijke).

Mijn hoop is, dat zich iemand zou melden die ze kan repareren. Of kan vertellen welk gedeelte van de electronica defect zou kunnen zijn op de printplaat van de computer. Nieuwe chips of diodes of -whatever- erop solderen is geen probleem.

Heeft Vialle misschien een technische tekening van die computers vrijgegeven, of is er een "handig iemand" die dit heeft??

Heeft iemand van jullie misschien goede ervaringen bij een Vialle-specialist in de regio Arnhem / Nijmegen / Tiel? Ik weet ze wel te vinden op Google, maar ik hoor liever persoonlijke ervaringen (ik ken bijvoorbeeld een bedrijf waar ik absoluut niet heen ga...)

In ieder geval bedankt!

Groeten!

Jackioo (0), 11 jaar geleden

En het ergste is niet de benzine die ik verstook, maar de APK is verlopen... Ik wil best een poosje op benzine rijden, zolang er geen APK op zit zal ik er sowieso niet of nauwelijks (lees: naar de garage en terug) mee rijden..

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Deze Man (Jos) ken ik persoonlijk (was altijd de LPG specialist van Arnhem en omstreken) heb hem al een poos niet meer gesproken.

Het Pand Gasinbouw en Aanhangers
Sophiastraat 21 6882 NH Velp gld
026 3610048

Gr. paul

Jackioo (0), 11 jaar geleden

Bedankt! Hier kan ik wat mee! :)

Daar ga ik morgen even informeren! Ik had ook een naam meegekregen van een bedrijf uit Elst (Gld) die ik morgen ook weer eens ga pogen te bereiken (lukte laatst niet omdat ze vakantie hadden). Ik hou je op de hoogte!

Gr. Sjaak

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Sjaak

We horen het wel....

Succes.

Gr. paul

Jackioo (0), 11 jaar geleden

Nogmaals dank voor je hulp!

Ik ben vanochtend bij autobedrijf Lex Vilier in Elst geweest, daar heeft een monteur van de nooddienst, de zaak was 2 weken gesloten, me geholpen.

Hij kwam er redelijk vlot achter dat het een probleem was in het onderbreekrelais van de benzine injectoren, waardoor er dus gelijktijdig benzine EN lpg werden ingespoten.

Vreemd, want de motor liep ook "beter" dan eergister, voordat hij naar Heumen ging. Echter, nog steeds niet optimaal, maar niet meer op 2 cilinders.. Toch eens vragen wat ze daar precies hebben gedaan, behalve "alleen controleren"..

Hoe dan ook, het relais is nu vervangen, en hij doet 't weer! Ik ben meteen doorgereden naar het APK keuringsstation en hij is afgemeld, zonder ook maar enige op- of aanmerking, met 311.400 kilometers ervaring. Ze zeiden, dat 'ie nog niet eens op de helft was :)

Ik herhaal: bedankt!

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Jac

Mooi dat het zo vlot is opgelost.
Dank voor de feedback.....

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.