Volvo 850: Rechter kant airco blaast alleen hete lucht.

Bouwjaar: 1993

Ik heb hier een Volvo 850 staan die aan de rechterkant alleen hetelucht blaast. Volgens de dealer zou de airco defect zijn. Dit lijkt mij sterk daar de linkerzijde prima werkt. De blower aan die kant piept ook wat. Na een lange rit wordt het handschoenenkastje volgens de klant loei heet.
Heeft er iemand een idee waar ik de storing moet zoeken?

bvd Ruud

Ruud10657

Geplaatst door Ruud10657 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 850? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het piepgeluid is de blower en die moet je vervangen. je kunt proberen om het te smeren maar dat helpt meestal maar een tijdje. Verschil tussen links er rechts kan als je een ECC hebt.
OOrzaken kunnen zijn dat de regeling geen juiste binnentemp krijgt klepmotor defect of de regeleenheid zelf. De binnentempratuursensor zit bij de handgreep als deze verstopt zit met stof kan al een mogelijke oorzaak zijn.

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarschijnlijk bezit deze Volvo een dubbele kachelkraan die het mogelijk maakt in gescheiden zones de temperatuur te regelen. Het gedeelte van de kraan die de rechter zijde bedient zal dan wel defect zijn.

Daytonawim (0), 18 jaar geleden

Als je ECC hebt, dan denk ik dat de sensor die achter het handvat aan de linkerkant zit vuil is of mogelijk defect is.

Lees de foutcode's anders eens uit !!

Ruud10657 (0) PRO, 18 jaar geleden

De 850 is van familie en nog niet terug geweest. Hij heeft er schijnbaar de tijd mee en komt t.z.t. nog langs. Ik heb hem de mogelijke oplosingen die jullie aandragen gemailed en hij vroeg me of ik het wilde nakijken als hij weer een keer in het zuiden was. Dat moet dus nog steeds gebeuren.
Bedankt allemaal voor het meedenken,
mvgr, Ruud

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 850 of stel zelf een nieuwe vraag.