Volvo 460 1995: soms afslaan bij warme motor op LPG

Bouwjaar: 1995, Brandstof: LPG, Motorcode: B18U

Soms slaat de motor af als ik 50km autoweg gereden heb, en stop voor bijvoorbeeld een verkeerslicht. Het gebeurt bij warm weer(20-25 graden), op LPG(Vialle AMS G3), en airco ingeschakeld. De motor loopt stationair, en slaat plotseling ef en is direct daarna weer te starten. Ik heb de onsteking, hoogspanningskabls, Bougies, vavuumslangetjes etc gereinigd en gecontroleerd. Tijdens de storing is er geen storingcode opgeslagen, dus ook niet uit te lezen.
Heeft iemand van jullie een schema van de airco??

*460*

Geplaatst door *460* (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Lpg Specialist6650 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Jan,
Hoe reageert de auto op Benzine.
Als hij het op benzine ook doet dan heeft het in principe niets te maken met de lpg installatie!
Wat nog wel een szou kunnen dat de lambda sonde na verloop van tijd het af laat weten en te weinig spanning afgeeft bij een rijk mengsel, hierdoor stuurt de Ams de de regelmotor helemaal open waardoor het mengsel veel te rijk is. Op hogere toerentallen zul je hier weinig van merken maar stationair verzuipt de motor dan! Ik denk dat je eens met die auto moet gaan rijden en een multimeter op de lambda sonde zetten en deze in de gaten houden !
Groetjes Remon

*460* (0), 19 jaar geleden

Dank je voor je reactie Remon, ik heb eergisteravond nog eens zitten puzzelen, en vond een klein vacuumlek op de plek waar de gastoevoer vastgeschroefd zit op de verdeelring, net onder het injectiehuis, en net boven de gasklep. De gastoevoerpijp zat niet goed vastgeschroefd, het een en ander heb ik opnieuw gemonteerd, o.a. met vloeibare pakking, waarna de motor niet meer afsloeg. Echter indien ik weer problemen krijg ga ik de lambda sonde checken. Op benzine heb ik overigens geen problemen.
Groeten Jan

*460* (0), 19 jaar geleden

Heelaas kapt de motor er nog steeds mee als hij warm is (na 60 km) indien ik veel stroomverbruikers aanzet (lampen, achterruitverwarming en airco) de foutcode is 1-1-3. De motor slaat plotseling af als hij stationair loopt. Accuspanning en laadspanning dynamo is ok.

*460* (0), 18 jaar geleden

Na lang zoeken in het elektrische systeem heb ik een elektrische verbinding gevonden bij de rediatorventilator die niet op de juiste gemaakt is (Vastgeplakt met een beetje tin ipv gesoldeerd en een amp vebinder).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.