Volvo 460 1995: waar op te letten bij subtiel verlagen?

Bouwjaar: 1995, Motorinhoud (cc): 1800

Dag mensen,

Ik heb het plan om mijn auto lichtjes te verlagen. De bedoeling is achter 25mm en voor 30mm. Nu is mij door een garage (geen dealer) verteld dat een ongelijke verlaging bij sommige auto´s negatief uitpakt wat betreft wegligging en algemeen rijgedrag. Heeft iemand ervaring hiermee? Gaat de auto hier veel sneller van uitbreken, of valt dat opzich nog wel mee?

En dan nog een vraag. Is het raadzaam om bij 30mm verlaging ook bijpassende schokbrekers aan te schaffen?

Alvast bedankt voor jullie bijdrage ;)

groeten,

Michel

Michel Iglesias

Geplaatst door Michel Iglesias (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 460? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

testkees (0), 19 jaar geleden

Bij de 480 club weten zij hier alles van.
http://groups.msn.com/volvo480/technical...
groeten Zeno en suc6

Michel Iglesias (0), 19 jaar geleden

Thnx voor je reactie Zeno,

gr,

Michel

Paul8584 (0), 19 jaar geleden

zelf heb ik ook een 460. Deze heb ik aan beide kanten 40mm verlaagd. Ik heb voor de originele dempers laten zitten. Bij mij waren dit originele gasdempers, volgens mij zitten die er bij jouw ook op. Deze zijn echt goed genoeg, dus die kunnen de 30mm echt wel aan. Achter heb ik wel andere genomen. Dit zijn rode koni's, die kun je instellen op stugheid. Je moet eigenlijk eens kijken of jouw originele achterdempers niet al wat versleten zijn. Als dit het geval is, zou ik ze vervangen met koni's, deze zijn vaak nog goedkoper als originele. Ik moet wel eerlijk zeggen dat mijn volvo een 'stuiterbak' geworden is, en drempels beginnen wel heel erg irritant te worden.
Dus die 25mm en 30mm lijkt mij een betere optie als 40mm. Kwa weggedrag zal het volgens mij niet veel uitmaken. Bij mij hebben er caravan-hulpveren onder gezeten, wat er ook voor zorgt dat zonder een caravan de achterkant een paar milimeters hoger staat als voor. Heb nergens last van gehad.

Groeten,

Paul

Michel Iglesias (0), 19 jaar geleden

Dag Paul.

Ik denk dat de aanschaf van veren met bijbehorende dempers dus toch de beste optie is. Ik wil best wat aan comfort inleveren, maar het moet geen stuiterbak worden.

Weet jij (of iemand anders) toevallig ook welk merk en type veren en dempers zich al onder de 460 bewezen heeft?

groeten,

Michel

Paul8584 (0), 19 jaar geleden

De veren van mij zijn van het merk Enzo. En de (achter)dempers van koni (de rode). Ik kan je weinig advies geven waar je ze kunt halen. Ze zijn voor mij geregeld. Anders moet je een beetje googlen dan kom je vanzelf wat tegen.
Als je nog advies nodig hebt bij het verlagen moet je het maar vragen.

Succes,

Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 460 of stel zelf een nieuwe vraag.