Volvo XC90 2006: start niet meer/cem niet bereikbaar

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: b2524T2

Heren heeft iemand dit al meegemaakt??

XC90 komt binnen met storing dat de afstandsbediening af en toe weigert. Auto uitgelezen (Autel Maxidas DS708) storing hazardlights, gereset. Alles netjes afgesloten afstandsbedieningen getest werken soms wel soms niet. Wil auto starten om naar Volvo te rijden voor eventuele software update, start de Volvo niet meer.

Uitgelezen, kan de CEM niet meer bereiken en auto gaat op contact alles werkt maar gaat niet rond.

Wat hebben we gedaan relais getest, starten via relais mogelijk maar slaat niet aan. CEM gecontroleerd op geoxideerde aansluiting en vocht alles in orde, accu spanning een nacht weggelaten, niks. Ring rond contactslot vervangen want auto geeft wel aan immobeliser lees handleiding maar hier is niks terug te vinden. Batterijen vernieuwd afstandsbedieningen, andere sleutel geprobeerd.

Niks verandert de situatie, iemand nog tips anders overweeg ik de CEM te vervangen maar ik heb het idee dat het iets eenvoudigs is.

Alvast bedankt voor het meedenken,

groet Dennis

wheelerdealer.nl

Geplaatst door wheelerdealer.nl (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo XC90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (145) PRO, 11 jaar geleden

cem vervangen zal de auto toch naar de dealer moeten voor SW. Dealer kan met Vida een reset doen op alle modules en daarna sw update utvoeren.
Als de auto het altijd goed gedaan heeft lijkt het me sterk dat er ineens de Cem kapot is

Tech-center (0) PRO, 11 jaar geleden

Misschien zeg ik nu iets raars , maar je hebt geen vida of vadis . Je kan niet echt de storings codes achter halen met je test apparatuur . wat hele leuke storingen geeft is de DEM . Het kastje op het differentieel . Als die ploft (gebeurt nogal eens ) dan krijg je leuke dingen . Stekker eraf en proberen . Doet de radio het nog ? De display daarvan gaat ook nog wel eens storingen geven . Is ook can bus op de radio maar kan een aantal dingen gaan verpesten .

wheelerdealer.nl (0) PRO, 11 jaar geleden

CEM dood en overleden, nieuwe geplaatst probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo XC90 of stel zelf een nieuwe vraag.