Volvo 940: Stilvallen benzinemotor volvo 940

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2300cc

Mijn Volvo 940 heeft een probleem na jaren trouwe dienst. Dit probleem begon toen de auto tijdens het rijden een plots vermogensverlies had (van 120 naar 80, en bij terugschakelen herpakt de motor zich). Daarna verergerde het probleem en de motor valt gewoonweg stil tijdens het rijden. Er is een nieuwe brandstoffilter geplaatst, maar het probleem is niet weggewerkt. De auto valt stil na ongeveer 20-30 km rijden, maar soms rijdt hij 4 dagen probleemloos voordat het probleem zich opnieuw voordoet. Op het moment van het stilvallen branden alle lampjes van de display. Na even wachten, vijftal minuten, start de motor opnieuw zonder problemen.
Kan het zijn dat er:

-een probleem is met de brandstofrelais;
-de BDP-sensor stuk is;
-de luchttoevoer van het brandstofsysteem stuk is (hoor nochtans geen vacuümtrekken/ gesis);
-de boordcomputer moet vervangen worden (in dit geval moet ik helaas afscheid nemen, want dit is te duur voor het oude beestje).

Of heeft iemand ervaring met hetzelfde probleem en ligt de oorzaak elders?

Alvast hartelijk bedankt voor een nuttige suggestie. Ik wil graag de Volvo 940 nog even op de rijbaan houden. Want wat mij betreft, heeft hij mij al vele jaren rijplezier bezorgd en dat wil zo houden.

Vriendelijke groet.

fmmdem

Geplaatst door fmmdem (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 940? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (135) PRO, 12 jaar geleden

Brandstof relais is een onderdeel dat vaak voorkomt. BDP sensor als er een geel stip je op zit bij de stekker. Dat zal in jou geval wel vervangen zijn door een met een wit stipje.

fmmdem (0), 12 jaar geleden

Alvast bedankt voor je reactie. Wat denk je dat de meest waarschijnlijke oorzaak is? De brandstofrelais, BDP-sensor of iets anders?

Highway (135) PRO, 12 jaar geleden

Dat blijft een gok. Ik zou gaan kijken bij de stekker van het relais hoe dat er uit ziet. Bij miijn vorige werkgever hadden wij een relais als test.
Klant kon dan een week rijden met dat relais als het over was dan een nieuwe kopen.
Dus het is lastig je kunt proberen om een meetpen er tussen te zetten als de auto dan stil valt of het aan het relais ligt, maar dan moet je ook kijken of het signaal niet weg valt.

wolda (0), 12 jaar geleden

Je zou eens naar het brandstofrelais kunnen kijken. Dit is het witte blok in de relaistray achter het asbakje. Het relais is eenvoudig open te maken. Veelal zijn de gesoldeerde aansluitingen niet goed meer. Dat kan je goed zien: zo'n soldeerpunt heeft dan een cirkelvormige breuklijn. Als de auto uit '91 is zou ik er zeker een nieuwe inzetten, voor die 25€ sluit je in elk geval die oorzaak uit. Het relais kan je bij alle Volvo-onderdelen (on-line) bedrijven kopen/bestellen. Idem dito eigenlijk voor de BDP sensor. Is iets duurder maar kost nog geen fortuin. Bij voorbeeld:
Relais: http://www.volvo-parts.nl/index.php?main...
BDP sensor: http://www.volvo-parts.nl/index.php?main...

Maar zo zijn er meerdere leveranciers, ik neem aan ook in België.

Overigens, ook al zou het de boordcomputer zijn, dan zou ik zeker even de verschillende sloperijen en fora doorlopen want ook die kan je voor 100€ krijgen. En dat is nog altijd veel minder dan een nieuwe auto.

Kijk ook eens op:
www.volvo700vereniging.nl
daar is heel veel kennis aanwezig over deze wagens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 940 of stel zelf een nieuwe vraag.