Volvo V70: Stuurwiel functies uitgevallen na modificatie van stuurhuis

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5

Hallo,
Bij mijn D5 automaat is na het laten uitvoeren van een reparatie aan de automatische versnellingsbak ook een noodzakelijke stuurhuis modificatie (stangetje) uitgevoerd. Nu brandt het airbag lampje en geen van de knoppen op het stuurwiel doen het (radio, navigatie, cruise control en claxon). Er zijn twee meldingen, voor airbag en skid control. Uitlezen bij de dealer geeft geen oplossingsrichting behalve sensors meteen te gaan vervangen zoals de airbag ring.
Wat zouden de stappen kunnen zijn om vast te stellen wat er aan de hand is?

Alvast bedankt voor het meedenken....

Macchina

Geplaatst door Macchina (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ga gewoon terug naar de garage waar je die modificaties en reparaties heb laten doen en ga daar verhaal halen,dat lijkt me het makkelijkste/goedkoopste.laat daar de wagen uitlezen op defectcodes.

Macchina (0), 14 jaar geleden

Nou het probleem is opgelost door de stuurhoeksensor te vervangen. Kennelijk is deze defect geraakt tijdens de reparatie of heeft toevallig gelijktijdig de geest gegeven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.