Volvo 240 : Toch benzineverbruik tijdens rijden op LPG

Ik heb een Volvo 240 (station) met een LPG installatie. Ik rijd zelden op benzine. Enkele maanden geleden begaf de brandstofpomp het en is vervangen door een nieuwe. Vanaf dat moment verbruikt de auto benzine als ik op LPG rijd. De benzine meter zakt op lange ritten langzaam terug en om de paar weken moet ik opnieuw tanken. Vroeger tankte ik hooguit een paar keer per jaar.
Het gekke is dat er geen lek is te vinden, de wagen ruikt ook niet naar benzine.
Onlangs is de cilinderkop gereviseerd, omdat de motor steeds slechter ging lopen (na 350.000 km). Ik had gehoopt dat hiermee ook het benzineprobleem zou zijn opgelost. De wagen blijft echter benzine verbruiken als ik op gas rijdt. De garage die de reparaties heeft uitgevoerd kan geen probleem vinden. Er is geen sprake van een dubbel mengsel (LPG en benzine), als dat al zou kunnen.
De motor loopt na de koprevisie trouwens lang niet zo lekker meer als voor de problemen begonnen. Misschien heeft dat er ook iets mee te maken. Wie weet een oplossing of heeft enig idee, want zo is rijden op gas niet leuk meer!

Bovenstaande vraag heb ik vorige week ook al geplaastst en ik kreeg al een reactie die hopelijk bruikbaar is, dat moet ik nog uitzoeken, maar ook andere reacties zijn welkom

hwink

Geplaatst door hwink , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

stefan84, 17 jaar geleden

zou toch eens terug naar de garage gaan als jou probleem erna alleen maar verslechterd is m.b.t. het minder goed lopen en benzine verbruik..

Stefan

VG392, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk een lekkende benzinedruk regelaar.

Volvo-Specialist PRO, 17 jaar geleden

Slecht starten, slecht stationair lopen vooral na het starten, en benzine verbruiken bij het op gas rijden.
Natuurlijk een doorlekkende benzinedrukregelaar.

blix, 17 jaar geleden

erg bekent probleem, al 2x gehad met een Volvo 940 (zelfde blok) Altijd de schuld van de drukregelaar. Gaat geheid kapot na 200.00 kilometer. Altijd vervangen dus... je probleem zal verholpen zijn. Het heeft mij een benzine pomp gekost (net zo als jij)

hwink, 17 jaar geleden

Het probleem is niet gevonden, volgens mijn garage was het niet de benzinedrukregelaar. Er is een simpele maar doeltreffende oplossing toegepast: met een schakelaar zet ik nu de brandstofpomp uit (na het starten, als de motor overschakeld op LPG). Alleen nog even wennen aan het weer terugzetten, zodat ik wel gewoon op benzine kan starten...

Wauter PRO, 17 jaar geleden

Toch kan dit niet moeilijk zijn. Vermoedelijk het relais wat de injectoren onderbreekt. Is namelijk de enige mogelijkheid als het de drukregelaar niet is. Beide zijn trouwens aan de co waardes af te lezen. De injectoren is namelijk het enigste wat stilgezet wordt tijdens rijden op gas, de pomp loopt gewoon door. Alleen pompt ie dan alleen maar wat rond, gaat namelijk via de rerourleiding zo de tank in. Dat is waarschijnlijk ook de oorzaak van je kapotte pomp. Zonder benzine gereden en dan pompt ie alleen maar lucht rond. Daar kan ie niet tegen.

Wauter PRO, 17 jaar geleden

Ben eigenlijk ook benieuwd hoe hoog het benzine verbruik is.

hwink, 17 jaar geleden

Het kan ook zijn dat mijn garage een schakeling gemaakt heeft waarmee ik het relais onderbreek en klopt het verhaal van de brandstofpomp niet helemaal. In ieder geval hoor ik de brandstofpomp niet meer zoemen, vandaar. Wat het benzineverbruik betreft; dit was behoorlijk hoog. Zeg maar 1 op 10 ofzo. Dat is nu dus voorbij.

novita PRO, 17 jaar geleden

op benzine laten lopen meer dan 3 minuten,dan de lambda sensor losnemen,wat is de lambda waar dan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 240 of stel zelf een nieuwe vraag.