Volvo V70: V70 elektrische stoel versteld automatisch onder het rijden

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Beste,

Een vreemde storing teistert mijn 2007 V70. De elektrische bestuurdersstoel versteld zichzelf tijdens het rijden. Eerst beginnen er relais onder het dashboard te tikken, waarna de stoel naar een (denk ik) voorgeprogrammeerde stand verplaatst. Zeer gevaarlijk als je aan het rijden bent en de stoel gaat omhoog en helemaal naar voren... Pas na contact uitzetten en een soft reset te doen, kan ik de stoel weer bedienen. Een ander probleem is ook dat het raam weer naar beneden gaat als je deze automatisch omhoog laat gaan. Alleen als je de knop ingedrukt blijft houden dan blijft het raam dicht.

Ik zou naar een dealer willen gaan, maar helaas gaat dat nu niet meer en ik ga 3 januari richting Noorwegen met de auto.

Heeft iemand enig idee wat dit probleem kan zijn of heeft iemand een tijdelijke oplossing? Ik heb al een hard reset gedaan (accupool los, contactslot op stand II etc.) Ik dacht aan het loskoppelen van de stoel, maar ik las ergens dat dat meer storingen kan opleveren. Is dit waar?

Alvast bedankt!

Gr Maarten

Maarten1980

Geplaatst door Maarten1980 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 9 jaar geleden

Het loskoppelen geeft in iedergeval een airbag storing , als er ingebouwde airbags in de stoel zitten.
De rest werkt dan ook niet meer.
Je zou even de stekkerverbingen kunnen controleren onder de stoel , wel met het contact uit.

Maarten1980 (0), 9 jaar geleden

Oh ja... Inderdaad ja.. En misschien ook de stoelverwarming. Ik zal morgen eens kijken of ik missch. de zekering eruit kan halen. Weet niet wat er nog meer op de zekering zit. En meteen de stekker controleren.

Maarten1980 (0), 9 jaar geleden

Hallo,

Even een update. Het is toch gelukt om even bij de garage de auto te laten uitlezen. Er waren meerdere foutmeldingen en de computer is gereset. Het probleem met het raam is in ieder geval opgelost en nu nog even kijken of het stoelprobleem ook opgelost is. Wel zei de man bij de garage dat het raadzaam is om de contacten in de moduul onder de stoel eens na te lopen door te solderen. Hier kan nog wel eens storing inzitten doordat een contact niet goed meer is. Blijkbaar een kwaaltje.

gr. Maarten

kaleido 1 (1620) PRO, 9 jaar geleden

Bedankt voor de feedback , prettige jaarwisseling.

Maarten1980 (0), 9 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Bedankt voor de feedback , prettige jaarwisseling.[/quote]
Jij ook een fijne jaarwisseling en bedankt voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.