376 bezoekers online

Volvo V70 2004: achterruitenwisser V70 II werkt niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Lpg, Motorcode: 2.4 140 pk

Geacht Forum,
De achterruitenwisser van werkt niet. Ik heb de kabelbreuken hersteld en zelfs een nieuwe motor ingebouwd. Er zit spanning op de gele draad. Op de witte kan ik bij de intervalstand geen spanning meten. Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn?

Domo

Geplaatst door Domo , lid sinds 5 jaar geleden

9 Reacties

0

Ruud10657, 5 jaar geleden

Lijkt toch op een kabelbreuk bij het scharnier van de achterklep.

0

Domo, 5 jaar geleden

Dacht ik ook en daarom heb ik de kabelbindel gecontroleerd en alle breuken hersteld. Vandaar dat het mij vebaast dat de motor het niet doet. Hoe kan ik de stroomkring controleren?

0

Ruud10657, 5 jaar geleden

Heb je ook eens aan die draden getrokken? Vaak zitten er twee breuken in ca 10cm van elkaar, bij de knikpunten, dak en klep.

0

Domo, 5 jaar geleden

Ik zal het nog een keer checken of ik een breuk over het hoofd heb gezien. Ik laat het resultaat weten.

0

Domo, 5 jaar geleden

Van het weekend de kabelbundel nogmaals gecontroleerd maar geen geen breuken gezien. Vervolgens heb ik de massa gecontroleerd door een spanningszoeker te plaatsen tussen massa en stroom(de gele kabel). het lampje ging branden. Dus er is massa en er is stroom. Maar de ruitenwisser doet het nog steeds niet. De enige kabel die geen stroom geeft is de witte kabel. Ik kan niet anders concluderen dan dat stroom op de witte kabel bepalend is. Waar komt stroom op de witte kabel vandaan en waardoor wordt dat bepaald? Is dit de functie van een relais? Wie weet hoe dat zit?

0

Ruud10657, 5 jaar geleden

http://www.volvowiringdiagrams.com/volvo...

Heb wel geduld met laden ;)

0

Domo, 4 jaar geleden

Dag Ruud, Nog bedankt voor het toezenden. Ben er even niet aan toegekomen door allerlei andere zaken. Heb jou informatie gedownload maar het was veel te technisch voor mij. Het probleem is uiteindelijk opgelost. Naast kabelbreuken wat ik al gezegd had was ook het relais kapot. Dat is vervangen en uiteindelijk doet alles het weer. Dank voor het mee denken.

0

Domo, 4 jaar geleden

Het volgende probleem dient zich aan: Hoe kom ik aan het OEM-nummer van mijn stuurhuis. Deze lekt en moet vervangen worden. Het is een volvo V70, 2.4 met 140 pk.

0

Ruud10657, 4 jaar geleden

@Domo:
Waarom kaap je een item over een niet werkende achterruitenwisser om een vraag te stellen over een stuurhuis?????
Maak daar een eigen item van, dan heb je eerder antwoord en blijft de database iets beter te doorzoeken ;).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.