Volvo V70: V70 I : ABS grijpt regelmatig te snel in, oorzaak?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 10v 144 pk

Hallo,

Mijn Volvo V70 uit 1999 met 2.5 10v 144 pk motor heeft sinds 2 weken een probleem:

wanneer ik rustig rem, bijv. iets bijremmen voor een bocht, voel en hoor ik dat ABS ingrijpt. Het bekende getril in het pedaal, en het geluid wat de ABS maakt. Soms lijkt het ook of ik tijdens rijden (dus niet remmen) een licht ratelend geluid hoor van links onder de motorkap (waar ABS zit), als ik dit geluid hoor heb ik de klacht elke keer als ik rem. Soms hoor ik dit ratelende geluid NIET, dan heb ik de klacht ongeveer 2 op de 10 keer.

Wat ik heb gedaan/ga doen:

- Mijn plaatselijke garage zei dat uitlezen geen nut heeft wanneer ik geen melding (ABS lampje) op dashboard heb, dit lampje heb ik niet dus ook nog niet uitgelezen.
- Maandag ga ik remvloeistof vervangen (met druk van bovenaf) om het ABS blok door te spoelen, mogelijk vuil erin waardoor klepje soms niet goed werkt/sluit?
- Maandag ga ik beide aandrijfassen uit het fusee halen om de ABS ring te bekijken, en met een klein vijltje eventuele troep uit de krans te vegen.

Als dit geen effect heeft: iemand een tip waar te zoeken?
Wat zou dit licht ratelende geluid kunnen zijn? Hele ABS pomp/computer (is geloof ik 1 groot onderdeel) vervangen voor 1 v/d sloop?

Gr Jeroen

kajotan

Geplaatst door kajotan (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 9 jaar geleden

Uitlezen kan wel degelijk , als er een sensor niet helemaal juist functioneerd kan dit verschijnsel ook optreden.
Verschillende bandenmaten onder de auto is ook een mogelijkheid.

Highway (135) PRO, 9 jaar geleden

Ik zou een garage laten kijken of je alle wielsnelheden kunt zien. 3 van de 10 gevallen is er een defect in de BS regeleenheid en zou deze laten repareren. Google maar eens op volvo abs computer repareren. Foutcodes in de regeleenheid is meestal de regeleenheid zelf.

kajotan (0), 9 jaar geleden

Uiteindelijk een ABS ring gevonden die versleten was, tandjes afgerond. Deze ring vervangen en de storing verholpen.
Iedereen bedankt voor de hulp, mag op slot!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.