Volvo V40: Verwarming slecht icm niet reageren van de automatische airco

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0T

Hallo,

Het volgende doet zich voor bij mijn V40 uit 1999 (type 1 1/2);
Sinds het wat kouder weer is krijg ik de binnentemperatuur zeer beperkt warm(er), Tevens reageert de verwarming niet automatisch als ik de temperatuur hoger of lager zet.

Ik heb een (airco) verwarming/koel systeem met automatische bediening. Ik zet beide knoppen (de linker en de middelste) op AUT maar het verdraaien van de rechterknop voor de temperatuur geeft geen reactie, BEHALVE als ik deze knop op geheel warm of geheel koud zet dat begint de aanjager wel hard te draaien. (bij dit koude weer wel 'koude lucht' maar nauwelijks 'warme lucht'.)

Ook valt het mij op dat de motortemperatuurmeter nauwelijks op loopt. HEEFT DIT MET ELKAAR TE MAKEN?

Idee?

vliegendev70

Geplaatst door vliegendev70 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Pascal Limpens (0) PRO, 12 jaar geleden

hallo,

Ik heb hetzelfde probleem. Doordat de ventilatoren voor beginnen te draaien bij ingeschakelde airco icm een lagere buitentemperatuur duurt het heel lang om het koelwater op temperatuur te krijgen. Schakel de airco uit en je zult zien dat je veel sneller warme lucht uit de roosters krijgt. Indien dit geen resultaat heeft zou ik ff de werking van de thermostaat laten controleren.

Succes, Pascal

PS. Klopt de aangegeven buitentemperatuur een beetje of wijkt deze sterk af (+-20 C)?

rensk001 (0) PRO, 12 jaar geleden

Aangezien je motortemp. niet oploopt zal de thermostaat vervangen moeten worden. Dan zal je verwarming het ook weer doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.