Volvo 960: Volvo 960 verbruikt koelvloeistof

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.5 24V

Hallo,

Mijn volvo 960 verbruikt een klein beetje koelvloeistof. Onlangs zag ik een klein beetke rook/damp uit de ventilatieopeningen komen. Gezien de geur ervan denk ik dat het verdampte koelvloeistof is. Ook zie ik dat aan de bijrijderskant onder de motorkap vocht uit een gebogen pijpje loopt die uit het schutbord komt. Kan dit koelvloestof zijn, of is dit condens van de airco?

Wellicht belangrijk om te vermelden dat vorige week de airco is bijgevuld en de condensor is vervangen. Kan dit verband met elkaar hebben? Is dit een bekend probleem en zo ja, waar moet ik dit zoeken?

Ik heb al aan de bijrijderskant onder het dashboard gekeken, maar alle onderdelen zijn kurkdroog. De airco functioneert prima.

Ik ben benieuwd naar de reacties.

Groet,

W. Veldhuis

wiljenv

Geplaatst door wiljenv (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 960? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Als tijdens de reparatie koelvloeistof slangen zijn los geweest?? kan er wat koelvloeistof gemorst zijn.... Om te weten of het koelvloeistof is kun je je vinger ermee nat maken en dan proeven.. Koelvloeistof is zoet.. Als je iets anders dan zoet proeft is het geen koelvloeistof. maar vuil water bv van de airco.

Als het verlies van koelvloeistof blijft?? moet je denken aan een lek in de kachel radiateur, maar het kan net zo goed slang een bevestigings slang of (indien aanwezig) uit de kachelkraan komen.

wiljenv (0), 10 jaar geleden

Het bleek uiteindelijk de kachelradiator te zijn. Die was lek.
Koelvloeistof bleef in de ventilatorbak liggen.

Bedankt voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 960 of stel zelf een nieuwe vraag.