Volvo V70: Volvo V70R 2004 handrem werkt niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2524cc 300PK

hallo,

Ik ben sinds 3 maanden in het bezit van een Volvo V70R van 2004. De APK keuring komt eraan en ik ben erachter gekomen dat de handrem helemaal niks doet, je kunt hem tot het plafond trekken maar remmen ho maar. De Volvo heeft 10.000km terug beurt gehad waarbij remmerij achter vervangen is en "afgesteld". Nu kan ik helemaal naar Zuid Holland rijden om te laten afstellen maar ikzelf kom uit delfzijl en word me dan toch te gek. Nou is mijn vraag hoe stel ik de handrem af? Er zit een schroef bij handrem zelf maar die staat al
helemaal naar voren.

Hoe moet ik de handrem afstellen? Waar zitten de afstellingspunten van de handrem/kabels? Als je het weet hoor ik het graag!

Vriendelijke groet,
Joris Pastoor

Joris96

Geplaatst door Joris96 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Herman BMW (0) PRO, 12 jaar geleden

Ben bang dat je remvoering van je handremschoenen zijn los gelaten, waarschijnlijk te strak afgesteld.
Stelmechanisme zit onder de hoes (bekleding) bij je handremhendel.

Joris96 (0), 12 jaar geleden

Ik ben vandaag kwikfit geweest en die vertelde mij om de remmen te reinigen achter. Vanochtend heb ik links losgehaald. Nu moet ik rechts doen en schoonmaken. Wat bedoelt u precies met de remvoeringen?

vr.gr Joris

Herman BMW (0) PRO, 12 jaar geleden

Het voeringmateriaal gaat los zitten, dit is te merken door het wiel naar voren en naar achter te draaien en als de voering los zit gaat het wiel meestal klemmen.

Joris96 (0), 12 jaar geleden

Probleem is opgelost. Vandaag rechter kant gedaan en heb alles gedemonteerd. Kabel zat vast en heb kabel weer los gemaakt met veel spuitbussen. daarna bij de handremhendel de kabels gespannen.

bedankt voor de informatie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.