Volvo V70: waarschuwingslamp brand af en toe na het inbouwen van een HID ki

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 D5

Hallo,

Voor het eerst dat ik hier een bericht schrijf, maar dit vind ik best raar wat me nu gebeurd.
Nadat ik voor 2 weken terug een V70 D5 uit het jaar 2002 heb gekocht ging het lampje van het dimlicht stuk.
Een waarschuwing gaf netjes aan dat er een lampje stuk was gegaan. Even op het internet gezocht naar een HID setje H7, en deze vandaag ingebouwd. Alleen gaat het waarschuwingslampje nu zo af en toe een fractie van een seconde aan. Net of er een stekkertje niet helemaal goed zit. Alle stekkertjes heb ik gecontroleerd alleen hij blijft dit doen.

Dan nu maar een berichtje hier plaatsen om te kijken of hier ook iemand ervaring mee heeft om dit op te lossen.
Wie herkent dit probleem of weet hier een oplossing voor?

Koolmees

Geplaatst door Koolmees (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jma-c (0), 11 jaar geleden

Kan dit HID setje wel overweg met een CAN-bus? De Volvo controleert namelijk of het licht het nog doet. Een standaard lamp verbruikt namelijk 55W en nu heb jij daar een 35W xenon lamp ingezet, en dus denkt de boordcomputer waarschijnlijk dat er iets mis is met die 55W lamp.

Koolmees (0), 11 jaar geleden

Bedankt JMA-C,

Ik haal het eruit en ga er weer gewone lampen inzetten. Het viel me ook tegen hoeveel extra opbrengst de Xenon kit gaf.

Groet,
Jeroen.

jma-c (0), 11 jaar geleden

Ik weet niet welke xenon kit je had gekocht, maar bij een xenon kit geldt dat alleen de betere (en dus duurdere) merken echt goed licht geven (en storingsvrij zijn). Daarnaast ben ik van mening dat xenon beter werkt in een projectorlamp en niet in een reflectorlamp.

Als je weer teruggaat naar halogeen, mag ik je dan de Osram NightBreaker H7 of Philips X-treme Vision H7 aanraden? Dat zijn gewone halogeen lampen, maar dan met een beduidend beter licht. Ervaring met beide setjes, echt goede lampen! Zeker niet van die wannaby xenon halogeen lampen (die met een blauw filter om de lamp), die eigenlijk mínder licht geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.