Volvo S80 1999: werkplaatshandboek + onvoldoende vermogen?!

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2500

Weet er iemand of er voor dit type een werkplaatshandboek (papier of cd-rom) beschikbaar is + eventueel waar te verkrijgen ?

De wagen heeft volgens mij ook onvoldoende vermogen, ik heb pas nog even met een Saab 95 2,2tid gereden en die is toch een pak sneller. Bovendien verbruikt ligt het verbruik uitzonderlijk laag, volgens de boordcomputer 5,2l/100km (dit is volgens mij zelfs zuiniger dan de fabriekscijfers). Verder loopt de motor perfect, heel stil, mooi stationair en rijden verloopt zonder schokken, maar qua trekkracht is het net of ik met een atmosferische diesel op weg ben.
Is het mogelijk dat de luchtmassameter kapot is en de motor hierdoor een heel arm mengsel krijgt?? Kan je testen of het probleem in de luchtmassameter zit ??

Alvast bedankt !!

David

redbeamer206

Geplaatst door redbeamer206 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Luchtmassameters gaan wel eens stuk en dan is er geen foutcode.
Is de inspuittijd goed afgesteld?

Volvojohan (0), 19 jaar geleden

Ik kan je waarschijnlijk helpen met documentatie maar dan moet je even geduld hebben, over een week tot veertien dagen weet ik meer en zal je dan informeren.

redbeamer206 (0), 19 jaar geleden

inderdaad de luchtmassameter. Deze week een nieuwe er in gezet... gaat nu als een raket (tegenover eerst dan bedoel ik (-; ).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S80 of stel zelf een nieuwe vraag.