Peugeot 406 1997: Automaat schakelt slecht en peilstok geen niveau

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: RFV

Hoi,

Sinds kort ben ik de trotse bezitter van een 406 coupe 2.0 uit 1997 en ik was al eerder lid geworden van dit forum. De auto reed goed maar vandaag heeft de auto op twee assteunen aan de voorkant gestaan en is de olie ververst en nog wat werkzaamheden. Ik heb niks aan de versnellingsbak of automaat gedaan. Na de werkzaamheden ging ik testrijden en deed de automaat ineens vreemd. De auto schakelde slecht en begon ook een beetje te roken vanuit de versnellingsbak. Ik ben direct gestopt en heb de automaatolie gepeild. Alleen zat er geen olie op de peilstok. Is de olie makkelijk zelf bij te vullen en zo ja is daar procedure voor? Verder zit er achter de peilstok een blauwe dop. Is dat de vulopening? Ik hoop dat iemand me kan helpen, want ik maak me er erg druk over. Hopelijk kan iemand me helpen.

Dank alvast en groet,

Guido

Geplaatst door

gdevalck (60)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Het probleem is opgelost!!!!

gdevalck 60

1 maand

mooi, mogen wij ook nog weten wat er was?

harry4203 1740
badge vip badge

1 maand

Ja tuurlijk. De 406 lekte olie via de aftapplug. Er zat dus te weinig olie in en ik heb m nu bijgevuld. Ik moet de plug nog vervangen, maar dat doe ik op een ander moment.

gdevalck 60

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.