Alfa Romeo 159: Kleppen stellen van een alfa159 jtd 8v

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 jtd v8 120 pk

De motor loopt soms een beetje schokkerig (inhouden) trekt naar mijn gevoel slecht onderin .heb de egr klep schoon gemaakt helpt wel iets en de klepspeling na gekeken en geconstateerd dat er 2 inlaat kleppen te strak staan (0.20) moet minimaal 0.25 zijn .maar hoe stel ik die kleppen moet dan de nokken as er af of is hier gereedschap voor?

alfa159jtd

Geplaatst door alfa159jtd (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 159? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Je hebt plaatjes nodig van de juiste dikte welke je moet wisselen met de huidige, en gereedschap om de klep in te drukken op het moment dat de zuiger niet in zijn bdp staat. De dikte van de huidige plaatjes staat op de onderzijde ervan. Dus eerst verwijderen. Opmeten verschil er aftrekken en dan twee nieuwe kopen bij de Alfa of de Fiat.

Of de motor er mooier van gaat lopen waag ik te betwijfelen. Maar de klepspeling moet binnen de voorschriften zijn.

Er zijn speciale vloeistoffen welke je aan de brandstof kunt toevoegen om de inspuitstukken te reinigen. Soms heeft dat effect.

Hoe is het met de nokkenas? Alle nokken nog helemaal aanwezig??
En hoe is het met de koelvloeistof?? geen verlies en netjes schoon??

alfa159jtd (0), 12 jaar geleden

Ja alles ziet er nog schoon en netjes uit ik heb ook een obd meter op mij pda en die geeft geen foutcodes aan. En als ik de egr klep dicht maakt heeft dat geen gevolgen voor de roetmeting tijdens het keuren?Het schokken is wel minder waarschijnlijk over maar onderin trekt hij nog slecht eenmaal een beetje toeren trekt hij als een speer.wat zou dat zijn ?heb de egr nogmaals schoongemaakt en een beetje ik had niet meer van dat roetoplosser in de inlaat gespoten.weet je soms hoe het heet wat ik in de diesel kan gooien?

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Het beste kun je de toevoeging kopen bij een goede automaterialen zaak bv wynns heeft een heel assortement.. Wel de gebruiksaanwijzing goed opvolgen.

alfa159jtd (0), 12 jaar geleden

Volgens mijn vrouw loopt hij weer goed .bedankt voor de informatie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 159 of stel zelf een nieuwe vraag.