Alfa Romeo 156: ruitenwissers enkel op grote snelheid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9jtd

mijn ruitenwissers werken enkel op dubbele snelheid en als ik ze afzet stoppen ze op de plaats waar ze zich op datzelfde moment zijn,dus niet tot op de rust-stand.
ze werken ook als ik de hendel even naar boven doe om één enkele wisbeweging te maken,maar stopt dan ook direct na het loslaten.

dennis2111

Geplaatst door dennis2111 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

dennis2111 (0), 12 jaar geleden

ook een probleem met de achterwisser,als ik deze opzet hoor ik wel iets achteraan in de klep maar geen beweging in de wisser?

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij die achterwisser lijkt iets los te zitten, in je achterklep. Bekleding weghalen en controleren.

Aan de voorkant, lijkt het euvel uit je motortje zelf te komen. Deze moet namelijk altijd terugkomen in zijn "nulstand".

dennis2111 (0), 12 jaar geleden

in het verleden wel eens voor gehad bij een ander merk en daar bleek toen een zekering stuk te zijn,maar hier zijn ze allemaal nog goed.
dus de normale snelheid en interval werken totaal niet,enkel dubbele snelheid wel.

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Natuurlijk is de zekering heel, het motortje krijgt toch zijn voeding? Hij draait nog tenslotte.

Kan natuurlijk ook de keuzeschakelaar zijn.

dennis2111 (0), 12 jaar geleden

er bestaan wel meerdere zekeringen voor het cirquit van de ruitenwissers,bij renault meermaals hetzelfde meegemaakt en toen bleek er nog een extra zekering (interval) kapot te zijn,deze vervangen en dan perfect werkend !!

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij Renault kun je van alles meemaken..


En is dan ook niet vergelijkbaar met jouw Alfa.

erka (0) PRO, 12 jaar geleden

het zit hem in de hendel, of in de ruitenwisser motor.

greendale (0), 12 jaar geleden

Zit in je ruitenwissermotor....deze heeft inwendig intervalstand en zit dus vast aan je wissermotor.
Vervang deze wissermotor (let wel op met demonteren van je wisserstangen van je motor,dat je deze exact precies goed terug monteerd,anders kloppen je wisser armen niet meer!!!!) en hijkan weer normaal het nederlandse klimaat aan......

Suc6.

dennis2111 (0), 12 jaar geleden

vandaag de beide motors vervangen , vooraan werkt alles terug perfect en achteraan kwam het geluid van het asje van de motor dat over het plastic tandwiel bleef draaien ,de tandjes op dit plastic wieltje waren versleten.
toch bedankt voor de tips !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.