Alfa Romeo 156: Slecht remmende Alfa 156 1,8l

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8l

Al vanaf het begin dat ik deze auto heb (6 jaar geleden) vind ik hem niet puik remmen. Al meerdere malen zijn er remblokken en remschijven vervangen in verband met de APK maar nooit heb ik de auto goedvinden remmen. Laatst reed ik in een diesel versie van de 156 en die remde als een speer! Er gebeurt tenminste iets terwijl je bij mijn auto het rempedaal keihard moet indrukken! Volgens de garage heeft een diesel een ander remsysteem en dat zou het verschil verklaren.

Op de testbank is er niets aan de hand volgens de technici... Maar goed, ze lieten me ook zitten toe ik over benzinelucht zeurde. Ze zeiden dat het om een lek in de uitlaatpijp kwam maar ik had duidelijk verteld dat de stank er was als ik de auto instapte en de motor nog niet had gelopen. Bij een andere garage kwamen ze er achter dat de benzinepomp lek was...

Enfin, ik heb door een garage de remvloeistof laten vervangen maar dat zette geen zoden aan de dijk :-(. Men denkt dat het door één of andere cylinder komt die aan de motor is gekoppeld. Dan zou ook te verklaren zijn waarom hij bij hoge snelheid wel aardig remt maar in de bebouwde kom slecht.

Heeft iemand een zelfde ervaring?

Nog een andere vraag: Vroeger had je reparatiehandleidingen voor elk type auto. Waar zijn die toch gebleven?

rodymu

Geplaatst door rodymu (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

biccai (5) PRO, 12 jaar geleden

bij hogere snelheden is er een grotere vacuum in het spruitstuk daardoor remt deze dan beter. kijk eens of de vacuumleidingen van spruitstuk naar rembekrachtiger wel goed is

rodymu (0), 12 jaar geleden

Biccai, bedankt!

Ik ga de garage vragen dat te checken.

Groet,

Rody

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.