Algemeen: juiste spanning distributieriem

Hallo iedereen,

Ik wou vragen, is het mogelijk om zonder speciale toestellen en gereedschappen de distributieriem aan te spannen? Dus op zichtof gevoel? Ik heb gehoord dat als de riem juist aangespannen is dan kan die een kwart of 90° gedraait worden, klopt dat?

Michael

michael1234

Geplaatst door michael1234 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Als je elke week 10 riemen vervangt zal het misschien wel lukken maar bij 1 x in de 5 jaar: forget it.
Elk type motor heeft zo z'n eigen karakter voor dit soort dingen dus een algemene regel is er al helemaal niet voor te geven.
En als je deze "techniek"toch wilt toepassen: niet klagen als hierna de riem piept, klappert of nog erger, stuk gaat binnen de normale vervangingstermijn. Sommige hebben daar van huis uit al moeite mee om die te halen.

Gr.

De Dieseldokter (0) PRO, 15 jaar geleden

Tegenwoordig zijn er ook veel riemen die zeer strak moeten omdat er steeds meer aangedreven moet worden. Als je dit nog nooit gedaan hebt moet je er ook niet meer aan beginnen want in de meeste gevallen sloop je meer als dat je bespaard . Ik krijg wekelijks te maken met reparaties die voorkomen hadden kunnen worden als er een kundig persoon aan had gesleuteld . Dus mij hoor je niet klagen:-)

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=De Dieseldokter]Als je dit nog nooit gedaan hebt moet je er ook niet meer aan beginnen want in de meeste gevallen sloop je meer als dat je bespaard[/quote]
Maarja!!

Wie altijd maar stil blijft staan, komt ook geen stap verder..., hoe zijn wij als monteurs ooit begonnen?
Het is ook een kwestie van durven, wellicht kan michael iets met een vraagbaak, te koop in de betere boekhandel.

Gr. paul

Santa (0), 15 jaar geleden

Of gewoon te leen in |"de bieb".....

Speedrazor (0), 14 jaar geleden

Belangrijker om te weten is, op welk punt staat de riem strak, en waar moet je de riem op spanning testen.
Op veel spanrollen staat een spannings indicator, welke in een bepaald gebied moet staan voor de juiste spanning, dit is ter indicatie, zonder gereedschap is het een gevoels kwestie. (ik spreek voor mezelf dan), en dat heeft meer met ervaring en gevoels kwestie te maken, dan met de 90* verdraai truuk.
Want een riem van een 16V op de nokkenaswielen, is een kort riempje, als je deze 90* kan verdraaien, dan is de kans groot dat hij er af kan lopen.

Voordat ik een riem demonteer controleer ik op meerdere punten van de riem om vergelijkings materiaal te hebben om een idee te krijgen van hoe de spanning op dat moment is (mits dat de riem geen scheuren en barsten vertoont) , meewegende dat een riem iets verslapt na verloop van tijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.