Audi A6: A6- 1.9tdi ´98 - Electrische ruit loopt vast bij het sluiten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Beste, problemcar bezoeker

Audi A6 - 1.9 Tdi BJ 05-1998 nieuw model

De elektrische ruit aan de bestuurderskant gaat traag omhoog en ik moet soms een aantal keren proberen voordat deze helemaal sluit ( onderweg vind deze teveel weerstand en zakt dan snel terug op de motor ), het probleem is nu erger geworden, als ik de ruit helemaal open, gaat hij niet meer dan 5 cm terug omhoog om vervolgens weer snel te zakken.

Ik heb de binnen bekleding eraf gehaald en de ruit geholpen omhoog te gaan tot deze gesloten was, ik heb de rails ingevet maar dat lijkt niet echt veel te helpen en het probleem is daarmee niet opgelost het motortje word warm en tikt enkele keren (3X) nadat ik heb geprobeerd de ruit te sluiten, vervolgens moet ik een 30 seconden wachten en dan lukt het weer, als ik de ruit meer als de helft laat zakken sluit deze niet meer op eigen kracht en moet ik helpen, kan het zijn dat de koolstofborsteltjes versleten zijn of is het motortje op ? kan ik dit appart vervangen ? of kan de railshouder versleten zijn of kan ik deze regelen ?

Alvast bedankt voor jullie Reactie gr , Cees

CEES

Geplaatst door CEES (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Raamgeleiders al eens ingespoten met siliconenspray?
suc6
Peter

Fredo (0), 17 jaar geleden

Hey Cees

probleem komt me heeel bekend voor. Zoek op dit formun maar eens naar dit probleem bij de VW Golf. Die hebben er namelijk veel meer last van dan de A6.
Het probleem dat jij hebt is het volgende. Je raam is bevestigd op 2 plastikjes die over de geleiders glijden. Het wil wel eens voorkomen dat die plastiekjes afbreken. Dit is bij jou het geval aan een kant. Daarom gaat de raam niet meer omhoog. Opgepast, want met je motortje is niets mis en die motortjes zijn vrij krachtig. Dus zorg er maar voor dat je door het veelvuldig ophoog/omlaag laten gaan van de raam het glas niet doet breken.
Nu is dit alles zeer gemakkelijk zelf te maken. Maar bij de dealer zullen ze je een volledig raammechanisme aansmeren: 150€ dacht ik. Nu heb ik hier gelezen dat je die plastiekjes ook apart kan verkrijgen (en dus veel goedkoper). Misschien kan iemand hier op het forum je aan een onderdeelnummer helpen...

Veel succes
Frederik

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

ik zou geen plastiekjes ''weer'' monteren, overigens we praten hier over een compleet raammechanisme (90,-) wat opzich niet al te duur is.

paul,

Fredo (0), 17 jaar geleden

Hey Paul,

Indien er iets anders beschikbaar is in plaats van die plastiekjes, zou ik ook iets anders monteren. Maar wat is het alternatief??? Onderdeelnummer???

90 Euro voor een volledig raammechanisme??? Waar ga jij je onderdelen dan halen Paul??? Vast en zeker niet bij audi zelf??

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Fredo]Hey Paul,

Indien er iets anders beschikbaar is in plaats van die plastiekjes, zou ik ook iets anders monteren. Maar wat is het alternatief??? Onderdeelnummer???

90 Euro voor een volledig raammechanisme??? Waar ga jij je onderdelen dan halen Paul??? Vast en zeker niet bij audi zelf??[/quote]
grote en duurdere dingen haal ik uit duitsland, het meeste komt van een vaste dealer waar ik al jaren kom.

paul,

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb die plasticgeleiders al eens omgedraaid bij een A6 en dat werkt uitstekend. Zo kun je je in ieder geval 1 keer redden, maar de 2e keer is het gebeurd.

CEES (0), 17 jaar geleden

Heren, ik wil u allen bedanken voor de snelle reactie, ik ben begonnen met het advies van Peter, de raamrubbers in te vetten met cockpit spray en vaseline, omdat silicone spray hier in België blijkbaar uit de handel genomen is?.
Het werkt nu weer perfect, dank aan Peter en iedereen die een reactie liet, waarschijnlijk zijn er andere personen op dit forem ook mee geholpen.

,Mvg Cees Jansen

Fredo (0), 17 jaar geleden

Goed advies Paul, bedankt.

Averdonk; is ook een oplossing, maar is eigenlijk een beetje uitstellen van het probleem...

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Klopt Fredo, maar soms moet je al eens wat.........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.