Audi A6: A6 2500 tdi tiptronic (schookt soms bij opschakkelen)

Bouwjaar: 2000

dag iedereen,de auto schookt soms bij opschakelen van automatische versnelingsbak, wat kan dat zijn, heeft 150000 km. Wordt de filter en de olie vervangen in de tiptronic transmisie bij deze type??? die is nuit vervagen, mercy voor de reacies
jacek

jacek4770

Geplaatst door jacek4770 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

interval.. automaatbak olie + filter elke 60000,km

( LET OP!! GEBRUIK ORGINELE VOORGESCHEVEN OLIE )( BLANK VAN KLEUR )

( verkrijgbaar op bakcode )



paul,

antiekeradio (0), 18 jaar geleden

aanvullende tip, vervang ook de O-ring tussen filter en bak, alsmede de pakking van de oliepan. Deze zijn voor sommige baktypen samen met het filter in 1 kit te verkrijgen.

zoals paul al schreef moet je echt ALLEEN v.a.g. olie gebruiken, dus absoluut GÉÉN dexron ATF III oid erin doen.

jacek4770 (0), 18 jaar geleden

heb mij bevraagd bij twee audi dellers, ene zei dat de olie om de 120000km wordt vervangen (maar is niet noodzakelijk) en de andere zei dat de olie van deze tiptronic versnelingsbak nuit wordt vervangen, alleen bij herstelingen, nu weet ik niet meer, wat denken jullie daar van??

antiekeradio (0), 18 jaar geleden

Jacek,

audi kan l#llen wat ze willen over die 'levensduur olievulling', de mening van de (niet-dealer) specialisten is dat tiptronic olie maximaal 60.000 km mee mag, en dat daarboven een onnodige extra slijtage van de bak kan optreden.

vaak is olie die er na de periode van 60.000 uitkomt al baggersmerig. het filter in de bak is dan gewoon verzadigd, en soms begint het zelfs de olie opname door de pomp te blokkeren. de bak gaat dan een fluitend geluid maken, vooral bij koude start. als je dan niet snel olie+filter vernieuwt is het einde verhaal. dat kunnen veel mensen bevestigen. kijk ook eens www.audiworld.com (engels; zoeken op auto trans fluid) of www.audiforum.nl

de policy van audi om geen verversing te adviseren is niet te begrijpen vanuit technisch oogpunt. mogelijke commerciele belangen in de revisie zouden het wel kunnen verklaren...

dus; wat ze ook zeggen, jij komt voor tiptronic olie, een filter, en wat keerringen. en niet naar buiten gaan voor je dat hebt of het besteld is!!!

groetjes Wouter

antiekeradio (0), 18 jaar geleden

owja; het fluiten begint niet al meteen na 60.000 km, maar pas als het filter écht dicht zit met zooi. dan is al veel andere slijtage hevig aan de gang (foto's met oliepan magneten vol met ijzervijlsel zijn overal op t web te zien)

jacek4770 (0), 18 jaar geleden

de auto stoot het niet meer bij opschakelen, hij rijd weer normaal, het is een raadsel wat er was, ik dank jullie voor de reacties,
met vriendelijke groeten
jacek

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.