Audi 100: Audi100 - 1994 start 9/10 niet + klok reset automatisch

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.6 - V6

Helden!

Twee weken geleden een Audi100 - [AUDI 100 AVANT 110 KW E2 - 2.6 V6 - 1994] aangeschaft.
Bij de dealer was het starten/lopen, maar een week later ondervond ik problemen.

1. Ik zag dat het klokje zich automatisch reset bij draaiende motor. Dus niet wanneer hij op contact komt, maar wanneer de motor draait.
2. Hij start niet meer. De accu is/lijkt vol, de startmotor begint te draaien, maar hij pakt niet door. 9/10 (lees: 99/100) keer start hij niet. En soms een uur later in één keer wel. Het lampje van de startonderbreker brand de ene keer constant, dan weer niet en dan weer knipperend (geen logica). Reservesleutel ook geprobeerd, maar geen succes.
3. Als hij wel rijdt, hoor ik wanneer ik weg rij na 5 seconden een tik voorin het blok (ophanging?). Zou dit met nok-assensor te maken kunnen hebben?

De verkoper zij dat hij er een nieuwe accu ingezet had. Na controle (vandaag, door mijzelf) zag ik dat deze met duct tape vast zat en bruinige vloeistof om zich heen had (paar druppels).
Wie kent dit probleem of heeft een goede tip. Ik ben zelf niet heel auto-technisch, maar vind het nog te vroeg om de dealer te vereren met een bezoekje.

Ik zie uit naar jullie hulp!

hermanplag

Geplaatst door hermanplag (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hermanplag (0), 9 jaar geleden

Vandaag nieuwe accu er in gezet en de hallsensor gecontroleerd, probleem van niet starten blijft bestaan. Iemand anders nog ideeën?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.