Audi 80: Bijgeluid bij ingetrapte koppeling.

Bouwjaar: 2004

Onlangs is bij mijn Audi 80 Competition (quattro 2.0i-16v) de koppeling en de drukgroep met het druklager vervangen. Sindsdien maakt de auto bij stilstand met ingedrukte koppeling een bijgeluid. Wanneer je de koppeling intrapt, zwelt het geluid binnen enkele seconden aan. Wanneer je rijdt met de koppeling ingedrukt, is het geluid bij lage snelheden (< 10km/u)
ook nog hoorbaar. Bij hogere snelheden met ingedrukte koppeling ( > 10km/u) is het geluid weg. Bij opgekomen koppeling is het geluid bij alle snelheden van de auto niet aanwezig. Verder is het geluid toerentalafhankelijk.

De Audi dealer heeft inmiddels de koppeling, drukgroep en druklager voor de tweede keer vervangen (zeggen ze) en het geluid is er nog steeds. Volgens de chef werkplaats is het het prise-lager of mogelijk één of meerdere lagers in de versnellingsbak. Reparatie hiervan valt niet onder de garantie van de reparatie van de koppeling, omdat deze volgens hem losstaan van elkaar (ondanks het feit dat naar mijn mening het probleem voor het eerst optrad direkt na de reparatie van de koppeling).

Wat denken jullie hiervan?

M.v.g.,
DutchComp

dupl-u-12247-5dd1486088985+DutchComp

Geplaatst door dupl-u-12247-5dd1486088985+DutchComp (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

carmania2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

een geluid bij stilstand met ingedrukte koppeling kan nooit in de boite zitten, omdat de boite op ogenblik losgekoppeld is van de motor en dus niet meedraait.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

,

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Paul,
Als je de koppelimg in trapt staat de priceas stil anders zou je toch nooit kunnen schakelen,want als de priceas draait dan draait de hulpas ook mee.

Hans

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

ja je hebt gelijk was er even niet bij... sorry

paul,

dupl-u-12247-5dd1486088985+DutchComp (0), 19 jaar geleden

Heren,

Begrijp ik het goed dat het price-lager dan niet de veroorzaker van mijn probleem is maar iets anders?

Ik ben vandaag bij een andere dealer geweest. Hier zei de monteur dat het een duidelijk druklager/toplager probleem zou zijn. Men spreekt elkaar dus tegen. Wie heeft volgens jullie gelijk?

Alvast bedankt,
DutchComp

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik weet waarom de garage die de koppeling vernieuwd heeft tegen jou zegt dat het priseaslager het is want dan kunnen ze op jou kosten het druklager ver vangen en nog wat verdienen aan het z.g priseas verhaal want dat klopt niet dit noemen ze oplichting

briljantino (0) PRO, 19 jaar geleden

ik neem aan dat de audi dealer bovag lid is.
als ik jou was zou ik de bovag eens vragen wat te doen.

hoi

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.